Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

«Γέρνουν» και τα αντισταθμιστικά των υποβρυχίων

Αντίθετες με το πόρισμα του ΣΔΟΕ οι καταθέσεις


http://img.protothema.gr/34E87009C2608ED3688BDD2F2CE7CFE4.jpg

Σε πλήρη αντίθεση έρχονται τα στοιχεία του πορίσματος του ΣΔΟΕ σχετικά με το αν υλοποιήθηκαν τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) των συμβάσεων για τα υποβρύχια με αυτά που είπαν τα περισσότεροι επικεφαλείς της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Την συγκεκριμένη διαπίστωση εξέφρασε ο πρόεδρος της επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής κ. Ευτύχιος Δαμιανάκης, ο οποίος ερευνά το σκάνδαλο των υποβρυχίων για την περίοδο 2002- 2009, λέγοντας ότι «οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ με τα έως σήμερα ευρήματα της έρευνάς τους μιλούν για μικρής κλίμακας υλοποίηση των Α/Ω και μεγάλη «τρύπα» στις πληρωμές. Από την άλλη όλοι σχεδόν οι πρώην διευθυντές Εξοπλισμών του υπουργείου καταθέτουν ότι όλα έγιναν καλώς. Υπάρχουν λοιπόν πολλές αντιφάσεις τις οποίες θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε με κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεις».

Επιπροσθέτως, ο κ. Δαμιανάκης είπε ότι η υπόθεση με την μη υλοποίηση των Α/Ω «κορυφώθηκε το 2006» ενώ ανέφερε δυο ενδεικτικές περιπτώσεις όπως τις μπαταρίες των υποβρυχίων που κατασκευάστηκαν στην Αφρική και όχι στην Ελλάδα καθώς και τα βαγόνια για τον ΟΣΕ που ποτέ δεν παραδόθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: