Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινή επιφυλακή για την ΝΔ με αυγουστιάτικες βάρδιες


newpost.gr
Καλοκαιρινή επιφυλακή για την ΝΔ με αυγουστιάτικες βάρδιες
Σε πλήρη επιφυλακή θέτει τον κομματικό μηχανισμό ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκοντας να περιορίσει τις πιθανότητες «να πιαστεί στον ύπνο» η ΝΔ εν μέσω καλοκαιριού. Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν αρκείται μόνο στα καθιερωμένα μηνύματα προς βουλευτές και στελέχη για εγρήγορση εν όψει των ραγδαίων και κυρίως, απρόβλεπτων εξελίξεων στα πολιτικά πράγματα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, εκρίθηκαν σχετικές εισηγήσεις και αποφασίστηκε η διαμόρφωση τεσσάρων ομάδων που θα τεθούν σε εντατική λειτουργία εντός του Αυγούστου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε προκύψει κατά τη διάρκεια της θερινής ραστώνης.

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από την 1η Αυγούστου και μέχρι το τέλος του μήνα θα συσταθούν τέσσερις ομάδες κρούσης, η καθεμία από τις οποίες θα αναλάβει για μία εβδομάδα του μήνα να διαχειριστεί τις πολιτικές εξελίξεις και να διαχειριστεί πιθανές κρίσεις. Με δεδομένο μάλιστα ότι η Βουλή δεν πρόκειται φέτος να έχει διακοπές, η δουλειά των τεσσάρων αυτών ομάδων κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική, προκειμένου το «γαλάζιο» στρατόπεδο να έχει διαρκή παρουσία με θέσεις, απόψεις και προτάσεις για ό,τι προκύψει.

Η σύνθεση των ομάδων, όπως αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία, θα αποτελείται από έναν επικεφαλής –οι δύο αντιπρόεδροι, κ.κ. Αβραμόπουλος και Δήμας, ο γραμματέας της Π.Ε. Αν. Λυκουρέντζος, ενώ εξετάζεται ποιος θα είναι ο τέταρτος- δύο τομέαρχες, δύο γραμματείς, ένα μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και έναν από το Γραφείο Τύπου –κατά πάσα πιθανότητα μόνο δύο μπορούν να εμπλακούν, οι κ.κ. Μιχελάκης και Μουρούτης, που φαίνεται ότι θα είναι και οι «ριγμένοι» της υπόθεσης αφού μάλλον θα αναλάβουν από δύο εβδομάδες ο καθένας.

Λίγο πολύ άλλωστε, ο Αν. Σαμαράς έδωσε το στίγμα της πλήρους ετοιμότητας κατά τη χθεσινή του εισήγηση. «Τις εκλογές και τις ζητήσαμε και τις θέλουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί εκλογές μπορούν να γίνουν κάθε στιγμή. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, φέτος δεν υπάρχουν διακοπές. Για κανένα μας. Όλοι δουλεύουμε σαν να πρόκειται να γίνουν οι εκλογές αύριο και να πρέπει να κυβερνήσουμε μεθαύριο. Ο καθένας απ' όποια θέση κι αν βρίσκεται. Αυτό είναι προσκλητήριο μάχης για όλους».

Ξεχωριστή αξία όμως, είχε και η χθεσινή αποστροφή Σαμαρά για προσωπικές στρατηγικές αν και ήταν φανερό ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ προτίμησε να μην αναφερθεί περισσότερο σε αυτό το θέμα. Κάτι που μάλλον κρατάει για τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής όπου, ενώπιον διευρυμένου κομματικού ακροατηρίου, όπως αναφέρουν πληροφορίες θα επιχειρήσει να κόψει την εσωτερική συζήτηση που επιδιώκεται να ανοίξει –σύμφωνα και σχετική χθεσινή ανάρτηση του Newpost.gr- σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας μεταξύ ηγετικής ομάδας και ενδιάμεσων στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: