Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αιχμές από τον Γ.Καρατζαφέρη προς υπουργείο Παιδείας και ΝΔ για το νόμο-πλαίσιο

«Ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω»


Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά την διάρκεια συζήτησης για το νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη παιδεία
Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά την διάρκεια συζήτησης για το νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη παιδεία (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Αιχμηρός τόσο για την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και για την «υποχώρηση» του υπουργείου Παιδείας με τις αλλαγές που ανακοίνωσε, εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Αυτό που ξεκινήσατε μου άρεσε περισσότερο από αυτά που φέρατε σήμερα στη Βουλή», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τις αλλαγές που επέφερε στο νομοσχέδιο η υπουργός Παιδείας, παρομοιάζοντας τες με «το ταγκό που είναι ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω».

Αναφερόμενος στην «υποχώρηση», όπως την χαρακτήρισε, το υπουργείου στη διάταξη για τα μέλη που θα απαρτίζουν τα συμβούλια των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν αν θέλουν τους καθηγητές να διδάσκουν ή διαχειριστές, με όποιον κίνδυνο ελλοχεύει.

Απευθυνόμενος στη ΝΔ και τη στάση της στο νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπενθύμισε πως όταν το 1982 πήγε στη Βουλή ο νόμος-πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, η τότε ΝΔ του Ευάγγελου Αβέρωφ αποχώρησε από την αίθουσα, «αλλά σήμερα γι' αυτό για το οποίο το ΠΑΣΟΚ κατανόησε ότι αποτελεί άγονη γραμμή, η ΝΔ λέει όχι» για να καταλήξει ότι για το ΛΑΟΣ πατριωτισμός και πατριωτική στάση είναι να μπαίνει πρώτα η πατρίδα και μετά η οικογένεια. «Αν μέσα σας φτερουγίζει αυτή η ιεράρχηση, τη διεύθυνση μας την ξέρετε», απευθύνθηκε στα έδρανα της ΝΔ.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην εικόνα των ελληνικών πανεπιστήμιων με τη διατήρηση του ασύλου. «Τα πανεπιστήμια είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών; Δεν υπάρχει. Είναι μια συγκεκριμένη προσέγγιση από συγκεκριμένο χώρο και αφετηρία, αυτή για το άσυλο», επέμεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ που έσπευσε όμως να παρατηρήσει ότι «έχει και το ΠΑΣΟΚ τα δικά του φταιξίματα», γιατί «το βαρύ ΠΑΣΟΚ» είχε αντιδράσει στην αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: