Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

«Νίκη ή θάνατο» ορκίζεται ο Καντάφι


newpost.gr
«Νίκη ή θάνατο» ορκίζεται ο Καντάφι
«Νίκη ή θάνατο» ορκίστηκε ο Μουαμάρ Καντάφι στον πόλεμο του κατά του ΝΑΤΟ, απευθυνόμενος στο λαό της Λιβύης, μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, τονίζοντας πως η αποχώρηση του από το αρχηγείο του στην Τρίπολη, ήταν "κίνηση τακτικής", που αποφάσισε μετά από την ισοπέδωση της πρωτεύουσας που προκάλεσαν οι 64 νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές.

Η δήλωση του Συνταγματάρχη μεταδόθηκε από το κανάλι Αλ -Ορούμπα σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ράι, χθες Τετάρτη, αποδεικνύοντας την ανένδοτη στάση του απέναντι στις παραινέσεις της διεθνούς κοινότητας, αλλά και του λιβυκού λαού, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιστός, φυσικά, στο πνεύμα του Μουαμάρ Καντάφι, ορκίστηκε με τη σειρά του, να μετατρέψει τη Λιβύη σε ηφαίστειο γεμάτο λάβα, και δήλωσε πως η κυβέρνηση μπορεί να αντισταθεί για μήνες ή ακόμη και χρόνια στις επιθέσεις που δέχεται.

Στο μεταξύ, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT) των εξεγερμένων της Λιβύης θα μεταφέρει το γενικό του επιτελείο στην Τρίπολη-από το ανατολικό προπύργιο του στη Βεγγάζη-εντός δύο ημερών, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο Αχμεντ Μπάνι.

Οι εξεγερμένοι εισέβαλαν στο αρχηγείο του Μουάμαρ Καντάφι στην πρωτεύουσα αλλά η τύχη του βετεράνου ηγέτη παραμένει ασαφής.

Περισσότεροι από 400 νεκροί και τουλάχιστον 2000 τραυματίες, δήλωσαν χθες Λίβυοι επαναστάτες πως είναι ο τραγικός απολογισμός των προσχεδιασμένων ελέγχων των τελευταίων τριών ημερών που πραγματοποίησαν δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, στην Τρίπολη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια.

Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στην Τρίπολη προφανώς από αεροπορικό βομβαρδισμό, ενώ αεροσκάφος του ΝΑΤΟ πετά πάνω από την λιβυκή πρωτεύουσα, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Επίσης, στη διάρκεια της νύχτας σποραδικά πυρά ακούγονταν στην πόλη, στην οποία βρίσκονται ακόμα πιστές στον Καντάφι δυνάμεις.

To Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, πολιτικό όργανο των αντικαθεστωτικών, κλήθηκε να εκπροσωπήσει τη Λιβύη στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου του Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Κάιρο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ Χάμαντ Μπεν Γιάσεμ αλ Τάνι. Στη σύνοδο θα συζητηθούν ανάμεσα σε άλλα θέματα οι εξελίξεις και η κατάσταση στη Λιβύη και την Συρία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: