Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Έξι υπό εξέταση νομοσχέδια επί τάπητος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Σε αναζήτηση κεφαλαίων για την ανεργία

Από παλαιότερη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Από παλαιότερη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Έξι υπό εξέταση νομοσχέδια τίθενται επί τάπητος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ θα συζητηθεί αναλυτικά το μείζον πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα και η άντληση επιπλέον κεφαλαίων για την αντιμετώπισή της. Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού θα ακολουθήσει σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τα υπό εξέταση νομοσχέδια είναι του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τα «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις» και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το «Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων».

Επίσης, θα συζητηθούν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το ένα αφορά τη «συγχώνευση οργανισμού 'Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - 'ΔΗΜΗΤΡΑ', συγχώνευση εποπτευόμενων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων νομικών προσώπων» και το δεύτερο τη «διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά, ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρνει νομοσχέδιο για τη «Σύσταση και λειτουργία επικουρικής ακτοφυλακής» και το υπουργείο Ανάπτυξης για την «τροποποίηση διατάξεων του νόμου 2168/1993 και ενσωμάτωση της Οδηγίας 2009/43/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 6ης Μαΐου 2009 σχετικά με την απλούστευση όρων για μεταφορές προϊόντων συνδεομένου με τον τομέα της άμυνας εντός της Κοινότητας».

Ο πρωθυπουργός, εν τω μεταξύ, συνεχίζει τις συσκέψεις που ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας εν όψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ.

Την Τρίτη, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συνεργασία με τους κ.κ. Κουτρουμάνη και Τζωρτζάκη για την ανεργία και την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.

Η αυξανόμενη ανεργία αποτελεί έναν από τους εφιάλτες της κυβέρνησης και χθες συζητήθηκαν τα μέτρα αντιμετώπισης της, αλλά και το ενδεχόμενο να αντληθούν «παγωμένα» κοινοτικά κονδύλια από άλλα υπουργεία, ώστε το ποσό για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που υπολογίζεται σε 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ να φθάσει έως και τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: