Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Σε …αναμμένα κάρβουνα οι Σοσιαλιστές λόγω Στρος Καν!

Μετά την αθώωση…


http://img.protothema.gr/2395E874497F2632354E725D89A68F5B.jpg

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τα πουλέν του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος μετά την απόσυρση των κατηγοριών του Ντομινίκ Στρος Καν σχετικά την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης σε καμαριέρα του ξενοδοχείου “Sofitel” στη Νέα Υόρκη, καθώς η υποψία και μόνο της διεκδίκησης της θέσης του υποψηφίου για τη γαλλική προεδρία από τον DSK προκαλεί τρόμο στα ηγετικά στελέχη του κόμματος που είχαν προεξοφλήσει το μέλλον του.

«Θα μιλήσω εκτενώς όταν επιστρέψω στη Γαλλία» διεμήνυσε ο Ντομινίκ Στρος Καν βγαίνοντας από το Δικαστήριο της Νέας Υόρκης όπου διαδραματίστηκε η τελευταία πράξη του δράματος “DSK”. Μια δήλωση που ήταν αρκετή για να προκαλέσει σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων στη Γαλλία εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012.

Εννέα μόλις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές ο Ντομινίκ Στρος Καν, το πάλαι ποτέ αδιαμφισβήτητο φαβορί για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου της 5ης γαλλικής Δημοκρατίας συνεχίζει να φοβίζει τους υποψηφίους που θεωρούσαν τον τέως Monsieur ΔΝΤ ως «καμένο χαρτί». Το φαβορί του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, Φρανσουά Ολάντ, φρόντισε να πάρει αποστάσεις για την πιθανή επιστροφή του Ντομινίκ Στρος Καν στην πολιτική ζωή της Γαλλίας, δηλώνοντας πως ο ίδιος θα συνεχίσει να διεκδικεί την υποψηφιότητα του κόμματος ανεξάρτητα από τις προθέσεις του Στρος Καν και του επιτελείου του.

Μία δήλωση που καρφώνει στο ψαχνό την συνυποψοφία Μαρτίν Ομπρί η οποία είχε έλθει σε εσωκομματική συμφωνία με τον Στρος Καν ώστε να μην καταθέσουν από κοινού υποψηφιότητα. Από την πλευρά της η κα. Ομπρί εξέφρασε την χαρά της για το τέλος της περιπέτειας του Στρος Καν υπογραμμίζοντας πως αναμένει και η ίδια τις εξελίξεις…

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύει ο γαλλικός Τύπος, ο Ντομινίκ Στρος Καν διατηρεί τη τεράστια δημοτικότητά του, αν και φαίνεται δύσκολο να καταφέρει να λάβει το χρίσμα από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Μεταξύ του Φρανσούα Ολάντ και της Μαρτίν Ομπρί, ο Ντομινίκ Στρος Καν φαίνεται να παραμένει ο αγαπημένος των γάλλων ψηφοφόρων για τη θέση του Προέδρου της Γαλλίας στις εκλογές του 2012 «αφανίζοντας» από τις λίστες των υποψηφίων τόσο τον Νικολά Σαρκοζί και τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, όσο και την ακροδεξιά Μαρί Λεπέν που φαίνεται πως πέρασαν ανεπιστρεπτί τα 10 λεπτά δημοσιότητας που της αναλογούσαν.

Όπως άλλωστε σημειώνει ο γαλλικός Τύπος, έπειτα από μια τέτοια περιπέτεια, ο μόνος λόγος για τον οποίο ένας υποψήφιος Πρόεδρος θα μπορούσε να είναι αισιόδοξος, θα ήταν απλώς επειδή είναι Γάλλος.

Αλλωστε ο κ. Στρος Καν ακόμα δεν έχει ξεμπερδέψει με τις δικαστικές περιπέτειες καθώς μπορί να ξεμπέρδεψε με τις ΗΠΑ, αλλά η γαλλική δικαιοσύνη καραδοκεί, καθώς η συγγραφέας και δημοσιογράφος Τριστάν Μπανόν έχει καταθέσει στο Παρίσι μήνυση για απόπειρα βιασμού της από τέως ισχυρό άντρα του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: