Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Προληπτική εκκένωση οικισμών λόγω πυρκαγιάς στον Έβρο

Επί τόπου ισχυρές δυνάμεις


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Μία ακόμα δύσκολη μέρα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε όλη τη χώρα. Στον Έβρο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης από τη φωτιά στη Λευκίμμη, αποφασίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, η εκκένωση των οικισμών Κοίλα και Μελία.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και 10 πυροσβέστες, με 5 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Δεν απειλεί το δάσος της Δαδιάς, καθώς η κατεύθυνση του ανέμου είναι αντίθετη προς αυτό.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Πράσινο Λόφο στη Βραυρώνα Αττικής, στο ύψος του ξενοδοχείου «Μάρε Νόστρουμ».

Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 50 πυροσβέστες, με 19 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Χέρωμα στην Βάρη Αττικής. Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες, με 10 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αν και το μέτωπο της φωτιάς είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, δεν απειλούνται σπίτια.

Στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας επιχειρούν 12 πυροσβέστες, με 5 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη, σε φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση.

Σε εξέλιξη, εξάλλου, είναι από χθες και τα μέτωπα στην Κορπή Βόνιτσας και στην περιοχή Στάνος Αμφιλοχίας, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: