Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πυρ και μανία πολιτικοί και ακαδημαϊκοί για την προδοσία της Alpha Bank

newsbomb.gr

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στον πολιτικό και πνευματικό κόσμο της χώρας η ενέργεια της Alpha Bank να αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Ήταν ενέργεια που ερμηνεύεται ως κίνηση «ικανοποίησης» του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου του γειτονικού κρατιδίου που θέλει να ονομαστεί κάποτε ως «Μακεδονία». Η πλέον συγχωνευθείσα με την Eurobank, η Alpha Bank, φάνηκε ότι προτάσσει τα οικονομικά της συμφέροντα γελοιοποιώντας τη χώρα μας και προκαλώντας θυμηδία στους άσπονδους εχθρούς μας.

Την ίδια στιγμή, η χθεσινή αποκάλυψη έκανε αίσθηση και προκάλεσε τις αντιδράσεις πολιτικών, ακαδημαϊκών κι άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων που δεν δημαγωγούν με προσχήματα μπροστά σε κάμερες.

Λάβρος κατά της Alpha Bank, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζει στο newsbomb.gr : « Όπως λένε και οι Αριστεροί, το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Το όνομα «Μακεδονία» τους είναι αδιάφορο και δεν τους νοιάζει καν αν είναι Ελληνική».

«Οποιαδήποτε μνεία της FYROM με όποια άλλη ονομασία, είναι γενικώς απαράδεκτη και κατακριτέα. Μας δεσμεύει η ονομασία που γίνεται δεκτή από τη Διεθνή έννομη τάξη και από τον ΟΗΕ» αναφέρει στο newsbomb.gr ο κ. Μάκης Βορίδης.

Για απαράδεκτη ενέργεια κάνει λόγο ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου κ. Στέλιος Παπαθεμελής: «Είναι απαράδεκτο αυτό το πράγμα, είναι ταυτόσημο με το να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Είναι ντροπή! Κάνω έκκληση να το διορθώσουν άμεσα», ενώ ο Φαήλος Κρανιδιώτης, μιλώντας επίσης στο newsbomb.gr δηλώνει « Η επιχειρηματική τάξη της χώρας θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η οικονομική της δράση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντίκειται στα εθνικά συμφέροντα».

Εθνικά επιλήψιμη ενέργεια

Ως εθνικά επιλήψιμη πράξη, απαράδεκτη και κατακριτέα τη χαρακτηρίζει στο newsbomb.gr ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Βενιαμίν Καρακοστάνογλου : «Οποιαδήποτε αναφορά της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας από ελληνικό φορέα με το σφετεριστικό και κλεψίτυπο συνταγματικό της όνομα (Δημοκρατία της Μακεδονίας ή απλά Μακεδονία)αποτελεί εθνικά επιλήψιμη πράξη και είναι απαράδεκτη και κατακριτέα καθώς επίσης είναι και παράνομη, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και της αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Θα έπρεπε να αρνηθεί η τράπεζα να εγκατασταθεί στα Σκόπια εάν την υποχρέωναν να τους αναγνωρίσει με το συνταγματικό τους όνομα αναφέρει στο newsbomb.gr ο Πρέσβης επί τιμή κ. Ελευθέριος Καραγιάννης: «Ενδεχομένως να πρόκειται για μια μεγάλη υποχώρηση, προκειμένου να εξασφαλίσουν την άδεια λειτουργίας. Ωστόσο, η ηγεσία της τράπεζας θα έπρεπε να δώσει ως απάντηση στα Σκόπια πως εφόσον η μητρική εταιρία βρίσκεται στην Αθήνα, έχουν υποχρέωση να ακολουθήσουν τη νομοθεσία της χώρας, όπου έχουν την έδρα τους και να αναφέρουν τα Σκόπια ως Fyrom. Σε περίπτωση που τα Σκόπια επέμεναν, θα έπρεπε να αρνηθεί η τράπεζα να εγκατασταθεί εκεί».

Διαβάστε επίσης:

Εσχάτη προδοσία στο Σκοπιανό από την Alpha Bank

Δεν υπάρχουν σχόλια: