Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας επί τάπητος στη συνάντηση Παπακωνσταντίνου με την τρόικα

Στο τραπέζι το μέλλον της ΔΕΗ

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της πρόσβασηςτων ιδιωτών ανταγωνιστών της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή
Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της πρόσβασηςτων ιδιωτών ανταγωνιστών της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Με τους εκπροσώπους της τρόικας συναντάται στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο των συσκέψεων για την αξιολόγηση του βαθμού εφαρμογής των προβλέψεων του Μνημονίου.

Στη επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθεί η πορεία απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, με σημαντικότερη εξέλιξη την ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση των αγορών ρεύματος - φυσικού αερίου, την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ, με την οποία έκλεισε μια πολυετής εκκρεμμότητα της χώρας έναντι της ΕΕ.

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της πρόσβασης ανταγωνιστών της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή, όπως και η προοπτική διάθεσης πακέτου μετοχών της ΔΕΗ σε στρατηγικό επενδυτή.

Στη συνάντηση, θα παρουσιαστούν πιθανώς και το σχέδιο για απλοποίηση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων αλλά και οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα, η εφαρμογή των οποίων στηρίζει τους δημοσιονομικούς στόχους για το έλλειμμα.

Στο μεταξύ, η ΓΕΝΟΠ επανέρχεται σήμερα στο ζήτημα της πώλησης λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «σχεδιάζει να δωρίσει το Αμύνταιο1, το Αμύνταιο 2, το Ορυχείο της Βεύης, την Μελίτη 2 και μια σειρά εργοστάσια», ενώ υποστηρίζει ότι «η πώληση των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ δεν έχει καμία σχέση με επένδυση» και γι' αυτό το λόγο δηλώνει ότι θα την εμποδίσει.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: