Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Σκοτσέζικο ντους στην κυβέρνηση από την ΝΔ


newpost.gr
Σκοτσέζικο ντους στην κυβέρνηση από την ΝΔ
Η τακτική του «μαστίγιου και του καρότου» αποτελεί πλέον την ...επίσημη στρατηγική της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση, με το ηγετικό επιτελείο της Συγγρού να εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο ακολουθεί μια ασφαλή τακτική η οποία επιτρέπει στην αξιωματική αντιπολίτευση, αφ’ ενός να υποστηρίξει τις –εν πολλοίς- δικαιωμένες θέσεις της για εσφαλμένο μείγμα οικονομικής πολιτικής και αφ’ ετέρου να προωθήσει στην κοινωνία το μήνυμα της επιμέρους συναίνεσης σε εκείνες τις κυβερνητικές επιλογές που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.


Στη λογική αυτή κινήθηκε το «γαλάζιο» επιτελείο και κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της ΝΔ και οι συνεργάτες του με τους εκπροσώπους της Τρόικας. Μια συνάντηση που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και, τουλάχιστον από τα όσα αφέθηκε να διαρρεύσουν από την πλευρά της Συγγρού, δεν προστέθηκε κάτι καινούργιο στη γνώση των μεν ή των δε.

Οι μεν της ΝΔ έμειναν σταθεροί στις θέσεις τους αναφορικά με τις εσφαλμένες αποφάσεις στα οικονομικά, που επιτείνοουν την ύφεση και στις οποίες επιμένουν αμετακίνητοι Τρόϊκα και κυβέρνηση, οι δε της Τρόικας επανέλαβαν τη θέση τους ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι σωστή, αλλά δεν εφαρμόζεται επαρκώς με προφανή ευθύνη της κυβέρνησης.
Σε γενικές γραμμές πάντως, ως εικόνα η οποία προκύπτει από τη συνάντηση είναι η σαφής βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών, με τις διαφοροποιήσεις του παρελθόντος να έχουν αμβλυνθεί.
Πέραν όμως της οικονομικής πολιτικής που, για την ΝΔ αποτελεί το μαστίγιο απέναντι στην κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζει και τα ...καρότα. Μετά τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ για το ν/σ στην Παιδεία, στην Συγγρού καλλιεργούν κλίμα για την παροχή επιμέρους σύμφωνης γνώμης και σε άλλα νομοσχέδια τα οποία αναμενεται να έλθουν προς ψήφιση, αρχής γενομένης από το νόμο που προωθείται για τη ρύθμιση αυθαιρέτων καθώς επίσης και όσον αφορά στα θέματα που θα προωθηθούν μέσω σχεδίου νόμου από το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης.
Υπό αυτό το πρίσμα προετοιμάζεται και η ομιλία Σαμαρά σκατά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία, για την ώρα τουλάχιστον καθώς ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει με βεβαιότητα τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να έχει αμιγώς πολιτικό περίβλημα, προσδιορίζοντας την κεντρική επιδίωξη του ηγετικού επιτελείου της ΝΔ, να πείσει τους πολίτες για εφαρμόσιμη, εναλλακιτική πρόταση διακυβέρνησης από πλευράς ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: