Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Κόντρα Καστανίδη-Κουτρουμάνη για τις προσλήψεις στις ΜΚΟ


newpost.gr
Κόντρα Καστανίδη-Κουτρουμάνη για τις προσλήψεις στις ΜΚΟ
Νέα εστία τριβής προκλήθηκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη και του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, με αφορμή το ζήτημα των προσλήψεων από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

Ο κ. Καστανίδης, σχετικά με τις 55.000 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και μέσω ΜΚΟ, δήλωσε ότι «αυτές οι οργανώσεις είναι για άλλη δουλειά, δεν είναι για αυτό». Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών, για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και για το αν έχει επικοινωνία για το ΑΣΕΠ, σχολίασε με νόημα: «Εμείς δε θα ξεκινούσαμε αν δεν είχαμε την έγκριση του ΑΣΕΠ».

Με αφορμή αυτές τις «αιχμηρές» δηλώσεις του κ. Καστανίδη που «φωτογράφιζαν» τον Γιώργο Κουτρουμάνη, από τις οποίες φαίνεται ότι οι ενδοκυβερνητικές έριδες είναι πλέον συχνό φαινόμενο, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε «πυροσβεστική» ανακοίνωση για να υποβαθμίσει την νέα κόντρα.

«Σχετικά με τις προσλήψεις από ΜΚΟ διευκρινίζεται ότι, όχι μόνον δεν υπήρξε οποιαδήποτε κριτική του Υπουργού Εσωτερικών προς τον συνάδελφό του Υπουργό Εργασίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα για άλλα θέματα, αλλά αντιθέτως ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε την πλήρη στήριξή του στον κ. Κουτρουμάνη για τις προσπάθειες που κάνει ο ίδιος και η κυβέρνηση για να υπαχθούν οι συγκεκριμένες προσλήψεις υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: