Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για το νόμο - πλαίσιο στα Προπύλαια Πανεπιστημίου

Κλιμακώνουν οι φοιτητές

Σε 80 υπολογίζονται τα υπό κατάληψη πανεπιστημιακά τμήματα
Σε 80 υπολογίζονται τα υπό κατάληψη πανεπιστημιακά τμήματα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Η αντίδραση στο νόμο - πλαίσιο κλιμακώνεται και το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαδήλωση από την Ομόνοια προς τη Βουλή πραγματοποιούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Κλείνουν σταδιακά δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη.

Τα περίπου 800 άτομα που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην Ομόνοια, ανεβαίνουν από τη Σταδίου στη Βουλή. Λίγες εκατοντάδες έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα πορεία προς το Σύνταγμα.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που συνεχίζεται το ντόμινο των καταλήψεων, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου αντεπιτίθεται στις φοιτητικές παρατάξεις και τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που κλείνουν τα Πανεπιστήμια.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, η υπουργός Παιδείας χρησιμοποίησε αιχμηρές εκφράσεις τόσο κατά των φοιτητικών παρατάξεων που κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα πανεπιστήμια αντιδρώντας στην ψήφιση του νέου νόμου-πλαισίου όσο και κατά των πανεπιστημιακών ηγετών και των συγκλήτων, που με τις αποφάσεις τους για αναβολή των Εξεταστικών ουσιαστικά υποδαυλίζουν τις καταλήψεις.

«Όταν υπάρχει πρύτανης που λέει ότι τα παιδιά ορίζουν πότε θα δώσουν εξετάσεις και όταν οι σύγκλητοι βγάζουν αποφάσεις που λένε ότι "αναβάλλουμε τις εξετάσεις για να δώσουμε τη δυνατότητα στους φοιτητές να κάνουν τις κινητοποιήσεις τους", καταλαβαίνουμε γιατί χρειαζόταν ο νόμος και γιατί η συναίνεση σε αυτό τον νόμο δεν έγινε από τα κόμματα, επιβλήθηκε από την κοινωνία η οποία λέει "δεν πάει άλλο!" με όλη αυτή την έλλειψη ευθύνης απέναντι στο Πανεπιστήμιο» υπογράμμισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ.

Η συντονιστική επιτροπή των πρυτάνεων -που συνεδριάζουν εκτάκτως την Παρασκευή- εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την Αννα Διαμαντοπούλου για ύβρεις. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ, από την πλευρά τους, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες για να εκτιμήσουν τον νέο νόμο, τοποθετήθηκαν υπέρ των ανοικτών ιδρυμάτων - αν και στο ΤΕΙ της Αθήνας οι σπουδαστές αποφάσισαν την Τετάρτη κατάληψη - παρότι επίσης διαφωνούν με αρκετά σημεία του νέου νόμου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: