Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η σωτηρία της χώρας πιο σημαντική από την έδρα του καθενός, δήλωσε στην ΚΟ ο Γ.Παπανδρέου

«Δεν θα μείνουμε αδρανείς και φοβισμένοι»

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Το καθήκον σωτηρίας της χώρας υπερέχει της προσωπικής έδρας του καθενός στη Βουλή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας τη Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά την εξαγγελία του νέου φόρου στα ακίνητα, την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη. Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να στηρίξουν τα μέτρα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Ο λαός μάς έδωσε εντολή να βγούμε από την κρίση, να βγάλουμε τη χώρα από την περιπέτεια, στην οποία δεν την βάλαμε εμείς».

«Δεν συμβιβαζόμαστε, δεν δίνουμε καμία σημασία στο πολιτικό κόστος» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην συμφωνία της 21ης Ιουλίου είπε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να γίνει «το τελευταίο σπριντ» για να κλειδώσει η συμφωνία που θα επιτρέψει στη χώρα να σταθεί στα δικά της πόδια.

Στη συνέχεια παρουσίασε τα στοιχεία για το πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο το 2009 ήταν πάνω από 24 δισ. ευρώ, το 2011 στα 11,2 δισ. ευρώ, το 2012 η πρόβλεψη είναι να μειωθεί στο 1,8 δισ. ευρώ, ενώ το 2013 -είπε ο πρωθυπουργός- θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ.

Ακολούθως, κάλεσε τους βουλευτές να δώσουν μια αποστωμοτική απάντηση σε όσους αμφισβητούν και λοιδορούν τη χώρα. «Οφείλουμε να δώσουμε μια συντριπτική απάντηση σε όσους επιθυμούν είτε κρυφά είτε φανερά τη χρεοκοπία της Ελλάδας, να διαψεύσουμε τα κρυφά και τα φανερά σενάρια, τόνισε.

«Δεν θα κάνουμε σε κανέναν το χατήρι να λοιδορούν τη χώρα και να απεργάζονται σενάρια εξόδου από την ευρωζώνη» είπε.

Αναγνωρισε ότι στο παρελθόν η αδράνεια επικράτησε της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, ενώ τόνισε ότι «εχθροί» της προσπάθειας για αλλαγές είναι η λαϊκίστικη αντίδραση της αντιπολίτευσης, οι αντιστάσεις των συντεχνιών και η γραφειοκρατία.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε: «Σας καλώ όλους να δώσουμε απάντηση σε όσους μας αμφισβητούν, μας λοιδορούν. Θα τους δείξουμε. Θα τους διαψεύσουμε».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: