Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Οι αναπληρωτές του Μπένι, ομολογούν την προχειρότητα με την οποία ελήφθη το νέο μέτρο


newpost.gr
Οι αναπληρωτές του Μπένι, ομολογούν την προχειρότητα με την οποία ελήφθη το νέο μέτρο
«Υπάρχει άφθονος χρόνος για μελέτη σε βάθος του μέτρου που χθες εξήγγειλε ο Βαγγέλης Βενιζέλος» ! Τάδε έφη ο αναπληρωτής υπουργός Παντελής Οικονόμου.


Σε συνέντευξή του στον Real FM, ο κ. Οικονόμου, απαντώντας με ύφος χαλαρό στην αρχή, γελώντας και προσπαθώντας να διασκεδάσει –άραγε τι και ποιόν- αδυνατούσε να δώσει απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που από χθες έχουν τεθεί σε σχέση με το νέο χαράτσι. Και λίγο αργότερα, προσπαθώντας να απαντήσει άλλη ερώτηση, αποτύπωνε πλήρως αυτό που συμβαίνει και διατρέχει αρκετά μέλη της κυβέρνησης. Αλαζονεία, εγωκεντρισμός, στρουθοκαμηλισμός, έπαρση και άγνοια της πραγματικής κατάστασης της ελληνικής κοινωνίας.

«Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε άλλη λέξη από την απροθυμία», ήταν η απάντηση του κ. Οικονόμου στην ερώτηση γιατί δεν έχουν εφαρμοστεί μέτρα του μεσοπρόθεσμου που έχουν ήδη ψηφιστεί, παραπέμποντας σε τότε δήλωσή του «περιμένετε πρώτα να εφαρμοστούν». «Τότε πέσανε να με κατασπαράξουν» είπε ο κ. Οικονόμου, και έσπευσε να εξηγήσει –άκουσον, άκουσον- ότι άλλα τα σχέδια επί χάρτου και άλλο η πραγματική εφαρμογή τους.

Το γεγονός κ. Οικονόμου, ότι δεν έχει εισπραχθεί ακόμη και σήμερα το ΕΤΑΚ του 2009 και ο φόρος της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του 2010 τι ακριβώς είναι; Απροθυμία, ανικανότητα, χαλαρότητα, αδυναμία; Τι απ’ όλα;
Τι σημαίνει κ. Οικονόμου ότι δεν έχετε, όπως είπατε, καμία διοικητική ευθύνη, αλλά μόνον πολιτική; Είστε ή όχι πολιτικός προϊστάμενος των οικονομικών εφοριών; Τι συνέπειες είχαν όσοι διοικητικοί υπεύθυνοι δεν έκαναν τη δουλειά τους; Υπάρχει και τηρείται το πειθαρχικό δίκαιο; Και τέλος τέλος, τι σημαίνει πολιτική ευθύνη;

Μόνον αυτά τα λίγα, γιατί υπάρχουν και όσα έχετε πει, μέχρι πριν να γίνεται μέλος της κυβέρνησης σε σχέση με το μνημόνιο, θέσεις που διατυπώνατε σε κάθε ραδιοτηλεοπτική σας εμφάνιση.

Αλλά δεν είναι μόνον ο Οικονόμου. Ο έτερος αναπληρωτής, ο Φίλιππος Σαχινίδης, άφηνε το πρωί, από τα τηλεοπτικά παράθυρα, ανοικτό το ενδεχόμενο, το νέο χαράτσι να κληθούν να το πληρώσουν οι ενοικιαστές και όχι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων!

Προφανώς κινείται και αυτός στην λογική «υπάρχει άφθονος χρόνος για μελέτη». Το έχει συνηθίσει άλλωστε, από τη θητεία του στο πλευρό του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Θ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: