Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν αφορά τους ενοικιαστές το τέλος για τα ακίνητα, δήλωσε ο Ηλ.Μόσιαλος

Μόνο για ιδιοκτήτες

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα

O Ηλ.Μόσιαλος στον ΒΗΜΑ 99,5


Στη διευκρίνιση ότι το τέλος για τα ακίνητα που θα επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες κι όχι τους ενοικιαστές προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ακόμα κι αν ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομα του ενοικιαστή, το τέλος θα πρέπει να μετακυλίεται στον ιδιοκτήτη.

Ερωτηθείς για την αντίδραση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, που δηλώνει ότι θα μπλοκάρει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος για τα ακίνητα, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα δίνει έναν πατριωτικό αγώνα και θα έπρεπε αντί των κινημάτων «Δεν πληρώνω» να υπάρχουν κινήματα κατά του «λαδώματος» και κατά της μη έκδοσης αποδείξεων.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι «σε κανέναν δεν αρέσουν τα μέτρα, αλλά ο στόχος της είσπραξης δεν αλλάζει. Αν δεν εισπραχθούν τα έσοδα, θα πρέπει να ανταποκρινόμαστε στους στόχους που έχουμε βάλει».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά τη ΝΔ, λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η ΝΔ. Είναι με τις δυνάμεις της αδιαφάνειας, συμπαρατάσσεται με τις δυνάμεις που κρατούσαν την Ελλάδα πίσω;»

Αντίδραση Μαγκριώτη για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Την αντίδραση και του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη προκάλεσε η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ ότι θα εμποδίσει την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της επιχείρησης.

«Είναι δυνατόν τώρα να υπάρχει αυτή η ανακοίνωση; Εγώ απλώς κάνω ένα ερώτημα. Πριν λίγο καιρό αφέθηκε να εννοηθεί ότι δεν πρέπει οι εφοριακοί να εισπράττουν τους φόρους, οι καταστηματάρχες δεν αποδίδουν το ΦΠΑ, δεν δίνουν αποδείξεις παντού. Πού θα πάει;» αναρωτήθηκε ο κ. Μαγκριώτης.

Ο υφυπουργός Υποδομών ανέφερε επίσης πως το δημόσιο που χτίστηκε πριν από δεκαετίες πρέπει να αλλάξει «σε πυκνό χρόνο» και αναγνώρισε ότι οι ανισότητες με τα επιδόματα στους μισθούς των υπαλλήλων δόθηκαν και με πελατειακές πολιτικές.

«Υπάρχουν πάρα πολλά επιδόματα, κρυφά δυστυχώς, που δόθηκαν κάτω από ιδιόμορφες συνθήκες, κάτω από εκβιασμούς, κάτω από πιέσεις, κάτω από υποχωρήσεις, κάτω από πελατειακές πολιτικές των πολιτικών και των κυβερνήσεων. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτά όλα πρέπει να διευκρινιστούν. Πρέπει να αποσαφηνιστούν για να υπάρχει δικαιοσύνη μέσα σε πολύ πυκνό χρόνο» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: