Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Από την Ελλάδα εξαρτάται η σωτηρία της, τονίζει ο Τρισέ

ισχυρές πιέσεις και από την ΕΚΤ

«Αν επιβεβαιώσει πολύ σταθερά όλες τις δεσμεύσεις, τότε θα είναι σε μια καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Όμως, αυτό εξαρτάται απ' αυτήν», τόνισε ο κ. Τρισέ
«Αν επιβεβαιώσει πολύ σταθερά όλες τις δεσμεύσεις, τότε θα είναι σε μια καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Όμως, αυτό εξαρτάται απ' αυτήν», τόνισε ο κ. Τρισέ (Φωτογραφία: Reuters )


Βασιλεία, Ελβετία
Το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των Γερμανών περιλαμβανομένων, καλεί την Αθήνα «να θέσει πλήρως σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις της», δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

«Οι διεθνείς θεσμοί, η Επιτροπή μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καλούν την ελληνική κυβέρνηση με σταθερό τρόπο» να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις, διευκρίνισε ο κ. Τρισέ ο οποίος μιλούσε με την ιδιότητά του ως εκπροσώπου της ομάδας των κύριων κεντρικών τραπεζών, έπειτα από τη σύνοδο της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BRI) στη Βασιλεία.

Ο κ. Τρισέ πρόσθεσε πως αυτό είναι «προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, του ελληνικού λαού».

«Αν (η ελληνική κυβέρνηση) επιβεβαιώσει πολύ σταθερά όλες τις δεσμεύσεις, τότε θα είναι σε μια καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Όμως, αυτό εξαρτάται απ' αυτήν», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε πάντως πως η υπόθεση εργασίας είναι πως η Ελλάδα θα ικανοποιήσει
τους επιθεωρητές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη πως οι κεντρικές τράπεζες είναι έτοιμες να παρέχουν την απαραίτητη ρευστότητα στις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της κρίσης χρέους.

«Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε στις τράπεζες τη ρευστότητα που ζητούν» σε «απεριόριστη ποσότητα» και με «σταθερό επιτόκιο» για την Ευρωζώνη, υπογράμμισε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: