Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Στους γκισέδες πάλι με αγωνία οι Έλληνες

Μετά τη Δαμανάκη, η Διαμαντοπούλου


http://img.protothema.gr/0C31FDD5B57059CD7683AA8F73AE3ECB.jpg
Η προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, το ενδεχόμενο της καθυστέρησης της χορήγησης της δόσης των 8 δισ ευρω ( μπορεί να δοθεί ακόμα και σε δόσεις), η πιθανότητα το κράτος να κηρύξει έστω και προσωρινά στάση πληρωμών και, βεβαίως, οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, κ. Άννας Διαμαντοπούλου για «μελλοντικούς πρωθυπουργούς της δραχμής» έχουν δημιουργήσει σημαντικές εστίες ανησυχίας για μια ακόμα φορά στους Έλληνες τραπεζίτες.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων «σήμερα η εικόνα όπως διαμορφώθηκε στις τράπεζες ήταν ανησυχητική καθώς οι περισσότεροι πελάτες των τραπεζών που έμπαιναν στα υποκαταστήματα ρωτούσαν τους υπάλληλους των τραπεζών τι μέλει γενέσθαι με το ευρω εάν θα ξαναγυρίσει η χώρα στην δραχμή κοκ».

Σύμφωνα με τα ιδία στελέχη μεγάλες εκροές καταθέσεων δεν υπήρξαν στο βαθμό που να είναι ανησυχητικές όμως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες.

Παρά το γεγονός ότι οι τραπεζικοί προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους πελάτες τους ότι οι τράπεζες είναι ασφαλείς , ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες εν τούτοις ο φόβος κάποιων τους οδήγησε για μια ακόμα φορά να προχωρήσουν σε αναλήψεις μετρητών προκειμένου να αποθηκεύσουν τα χρήματα αυτά σε θυρίδες η στα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: