Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το χάος στα σχολεία

Βολές κατά της Α.Διαμαντοπούλου

Χωρίς βιβλία θα αρχίσουν τα μαθήματα σε πολλά σχολεία όλης της χώρας
Χωρίς βιβλία θα αρχίσουν τα μαθήματα σε πολλά σχολεία όλης της χώρας (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει τα προβλήματα που παρατηρούνται σε πολλά σχολεία όλης της χώρας μία ανάσα πριν την έναρξη των μαθημάτων. «Μας γυρνάνε στη μεταπολεμική περίοδο. Και την ευθύνη την έχει ακέραια η υπουργός Παιδείας, η οποία κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να απαξιώσει το δημόσιο σχολείο» δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι η έκφραση συγγνώμης από την υπουργό δεν αρκεί.

«Η κυβέρνηση του Μνημονίου έχει οδηγήσει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω» δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι σχολείο δίχως χρηματοδότηση και στήριξη δεν μπορεί να είναι δημόσιο σχολείο, όπως επίσης σχολείο δίχως καθηγητές, δασκάλους και χωρίς βιβλία δεν μπορεί να είναι καν σχολείο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «έχουμε να δούμε αυτό το φαινόμενο -να ξεκινάει η σχολική χρονιά και οι μαθητές να σπεύδουν σε φωτοτυπίες και σε παλιότερα βιβλία- πολλές δεκαετίες».

«Μας γυρνάνε στη μεταπολεμική περίοδο. Και την ευθύνη την έχει ακέραια η υπουργός Παιδείας, η οποία κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να απαξιώσει το δημόσιο σχολείο, να τα βάλει με τους καθηγητές και τους δασκάλους, να τα βάλει με σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα και για το μόνο που μπορεί να επιχαίρει είναι ότι στις κατ' ιδίαν συζητήσεις της μπορεί να είχε τη στήριξη της αμερικάνικης πρεσβείας και του πρέσβη» δήλωσε.

«Κάνουμε έκκληση προς τον πρωθυπουργό, να αναλάβει τις ευθύνες του και να βγάλει έξω από τη μνημονιακή λαίλαπα της πολιτικής του τον πιο ευάλωτο τομέα, τον πιο ευαίσθητο τομέα, τον τομέα της παιδείας και να μην προχωρήσει σ' αυτές τις καταστροφικές επιλογές» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.

Το πρωί της Δευτέρας, σε συνέντευξή της στον Βήμα 99,5, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από μαθητές και γονείς για το αλαλούμ που επικρατεί με την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων.

«Ούτε οι γονείς, ούτε οι μαθητές, ούτε οι καθηγητές οφείλουν να κατανοήσουν τις αδυναμίες του κράτους. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία αυτή και αναλαμβάνω την ευθύνη για να βρεθούν λύσεις» είπε η υπουργός.

Με αφορμή τις δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου, η Δημοκρατική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει:

«Η σημερινή έκφραση συγγνώμης από την υπουργό Παιδείας, σχετικά με την απαράδεκτη καθυστέρηση των σχολικών βιβλίων, δεν αρκεί. Οι υπεύθυνοι πρέπει να ονοματιστούν για να τους μάθει ο Έλληνας φορολογούμενος και να απολυθούν. Επιτέλους όλοι πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, ιδίως έναντι των μαθητών μας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: