Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Με το καλημέρα ο Παπαδήμος «άδειασε» το Μαξίμου









Με το καλημέρα ο Παπαδήμος «άδειασε» το Μαξίμου
eurokinissi
Με την τελευταία του φράση στην πρώτη του δήλωση ο νέος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, διέψευσε ξεκάθαρα τα όσα διέρρευσε το βράδυ της Τετάρτης το Μέγαρο Μαξίμου, περί όρων του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ για να αναλάβει την πρωθυπουργία.

Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι «ουδέποτε τέθηκαν όροι προς τους πολιτικούς αρχηγούς», με το Μέγαρο Μαξίμου να δηλώνει χθες, κοντά στα μεσάνυχτα και πριν από τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι ο νέος πρωθυπουργός έθεσε τρεις όρους.

Συγκεκριμένα, οι κυβερνητικές διαρροές έκαναν λόγο για τις εξής προϋποθέσεις, τις οποίες είχε απορρίψει η ΝΔ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:

Να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα για την ψήφιση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και να υπογράψουν το χαρτί που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση, να συμμετέχουν στην κυβέρνηση περισσότερα πολιτικά πρόσωπα από τη ΝΔ και μην είναι δεσμευτική η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή εκλογών, διότι είναι πιθανό ο χρόνος αυτός να μην είναι αρκετός για να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κομμάτων.

Το Μέγαρο Μαξίμου, μάλιστα, έστω και την ύστατη ώρα, κι ενώ πολιτικός κόσμος και πολίτες «έβραζαν» με την κωλυσιεργία στην ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, διέρρευσε ότι δέχθηκε τους όρους του κ. Παπαδήμου στην συνομιλία με τον κ. Παπανδρέου.

Tα περί όρων πιθανότατα, διέρρευσαν οι άμεσοι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, κύριοι Αθανασάκης και Ελενόπουλος.

Στην ουσία, η δήλωση Παπαδήμου δικαίωσε τους ισχυρισμούς Σαμαρά, ο οποίος είχε πει την Τετάρτη ότι ουδέποτε του έθεσε όρους ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ στην μεταξύ τους συνομιλία।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: