Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Spiegel: «Το νηφάλιο κομπιούτερ της Αθήνας» - N. Observateur: «Νέος πρωθυπουργός για την παραμονή στην ευρωζώνη»









Spiegel: «Το νηφάλιο κομπιούτερ της Αθήνας» - N. Observateur: «Νέος πρωθυπουργός για την παραμονή στην ευρωζώνη»
Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο, για την ανάληψη της πρωθυπουργίας της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας, αποτελεί βασικό θέμα στα διεθνή Μέσα.

«Ο Παπαδήμος θα ηγηθεί της ελληνικής κυβέρνησης συνασπισμού» είναι ο τίτλος της αναφοράς του Reuters. Το πρακτορείο επισημαίνει ότι ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ηγηθεί της νέας ελληνικής κυβέρνησης συνασπισμού, επιφορτισμένος με την αποστολή της αποτροπης της ελληνικής χρεοκοπίας και της εξόδου από την ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα τελικά εξέλεξε μεταβατικό πρωθυπουργό» γράφει το BBC, σημειώνοντας ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ θα είναι επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, έπειτα από μέρες διαπραγματεύσεων.

«Ο Παπαδήμος νέος έλληνας πρωθυπουργός» αναφέρει το Al Jazeera, σημειώνοντας ότι ζητήθηκε από τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ να ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος που έχει στόχο να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

Πρώτο θέμα και στο CNN οι ελληνικές εξελίξεις, το οποίο επισημαίνει ότι «ο Παπαδήμος θα ηγηθεί της ελληνικής κυβέρνησης συνασπισμού» της Ελλάδας που παλεύει με την οικονομική κρίση.

Eκτενές αφιέρωμα κάνει το αμερικανικό Bloomberg, το οποίο τονίζει ότι καλείται να υπερασπιστεί για δεύτερη φορά την παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

H ιστοσελίδα της γαλλικής Le Monde αναφέρει ότι «ο Λουκάς Παπαδήμος ανακηρύχθηκε νέος πρωθυπουργός», παραθέτοντας παράλληλα αναλύσεις και αφιερώματα για τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ.

«Ένας νέος πρωθυπουργός για την παραμονή στο ευρώ» είναι ο τίτλος του Nouvel Observateur, o oποίος σημειώνει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

«Το νηφάλιο κομπιούτερ της Αθήνας» γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο. Παράλληλα, προσθέτει ότι έχει τώρα τη δυσκολότερή του αποστολή, να αποτρέψει την κατάρρευση της Ελλάδας.


Β।Β.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: