Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Θύελλα αντιδράσεων στο ΠΑΣΟΚ (και) για τον Παπαδήμο









Θύελλα αντιδράσεων στο ΠΑΣΟΚ (και) για τον Παπαδήμο
Χθες είχαμε στο ΠΑΣΟΚ, αντιδράσεις υπουργών και στελεχών για την επιλογή του Φ. Πετσάλνικου στη θέση του Πρωθυπουργού. Και αργά το βράδυ, μόλις έγινε γνωστό ότι η πλάστιγγα γέρνει προς την μεριά του Λ. Παπαδήμου- το Μέγαρο Μαξίμου δέχθηκε τους τρεις όρους που έθεσε, εκδηλώθηκαν ανάλογες αντιδράσεις και για αυτή την επιλογή.


Όσοι αντέδρασαν για τον Πετσάλνικο, τόσοι- πιθανά και περισσότεροι, αντιδρούν για τον Παπαδήμο. Και αν στον Πρόεδρο της Βουλής χρέωναν ότι δεν έχει το πολιτικό ανάστημα που απαιτείται αυτή τη δύσκολη στιγμή, στον διεθνή τραπεζίτη χρεώνουν ότι είναι στενότατα συνδεδεμένος με το τραπεζικό σύστημα στο οποίο έκανε καριέρα.

Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η επιλογή Παπαδήμου αποτελεί «ήττα του πολιτικού συστήματος» από το «σύστημα της οικονομικής διαπλοκής» που «έδωσε λυσσαλέα μάχη για να τον επιβάλλει». Τα μηνύματα δυσαρέσκειας έχουν φτάσει ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Ιπποκράτους, αλλά πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπ όψιν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπουργών, προκειμένου να αποφευχθεί η κυοφορούμενη νέα εσωκομματική σύγκρουση, ο Γ. Παπανδρέου έχει μια και μοναδική λύση: Να μπορέσει να χωρέσει στη «θεσμική επιλογή» για την οποία ο ίδιος μίλησε χθες και την φωτογραφία του Ευ. Βενιζέλου, ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών. Έστω και αν όλοι κατάλαβαν ότι η αποστροφή του λόγου του φωτογράφιζε καθαρά τον Φ. Πετσάλνικο.

Αν δεν γίνει αυτό, οι αντιδράσεις θα είναι θυελλώδεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενα, κάποιοι θα αρνηθούν να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση Παπαδήμου και αρκετοί θα σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: