Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Επιλογή της πλουτοκρατίας και της ΕΕ ο Λουκάς Παπαδήμος, λέει το ΚΚΕ

Αντιδράσεις των κομμάτων

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Λουκάς Παπαδήμος
Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Λουκάς Παπαδήμος (Φωτογραφία: ICON )


Αθήνα
Ποικίλες είναι οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του νέου πρωθυπουργού της χώρας.

Για «μαύρη συμμαχία» ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ κάνει λόγο το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του νέου πρωθυπουργού «είναι επιθυμία της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ».

Καλεί, για ακόμη μια φορά το λαό να εμποδίσει και να ανατρέψει τη νέα κυβέρνηση. «Ο λαός πρέπει να αντιτάξει τη δική του εργατική-λαϊκή συμμαχία για να τους εμποδίσει και να τους ανατρέψει» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Την ικανοποίησή του από την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του νέου πρωθυπουργού εκφράζει εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Γρηγόρης Ψαριανός.

«Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να αποτελεί εγγύηση, γιατί είναι αποδεκτός και από την κοινωνία και από το πολιτικό κατεστημένο και από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, την Ευρώπη και το μέσο πολίτη» ανέφερε.

«Νομίζω ότι δεν θα είναι μαριονέτα, δεν θα είναι κούριερ κανενός, ούτε διαμεσολαβητής του δικομματισμού και ταχυδακτυλουργός για να διατηρήσει τις ισορροπίες του δικομματισμού, που είναι γαντζωμένος στην εξουσία και δεν θέλει να αποχωρήσει» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς με τη σειρά του μίλησε για «κυβέρνηση στις υπηρεσίες των τραπεζιτών και των αγορών» που δεν έχει την εντολή του λαού και τόνισε ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές.

Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της προσπάθειας ανάδειξης πρωθυπουργού ευρείας αποδοχής εξέφρασε η Δράση.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: