Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Επιμένει η τρόικα για 150.000 λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους έως το 2015!









Επιμένει η τρόικα για 150.000 λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους έως το 2015!
Η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ως το 2015 επαναβεβαιώθηκε ως «κεντρικός αριθμητικός στόχος» στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας και ο μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα κ. Μπομπ Τράα. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείονται μεταξύ των άλλων και μαζικές απολύσεις, όπως επανειλημμένα είχε γράψει το Newpost.gr.

Άλλωστε, ο κ. Ρέππας ενημέρωσε τον κ. Τραά για την εφαρμογή της εφεδρείας με τη χρήση οριζόντιων κριτηρίων, αναφέροντας και πάλι ότι τα οριζόντια κριτήρια δεν είναι ορθά και επανέλαβε ότι δεν αποτελούν πολιτική επιλογής. Κάτι που, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει αρχίσει πλέον να γίνεται κατανοητό και στην τρόικα, δεδομένης της ανάγκης γενικής αξιολόγησης του προσωπικού και των δομών στο Δημόσιο, προκειμένου το κράτος να γίνει αποδοτικό, φιλικό για τον πολίτη, χωρίς γραφειοκρατία και εστίες διαφθοράς.

Ο κ. Ρέππας είχε την πρωτοβουλία γι' αυτήν τη συνάντηση προκειμένου να εξετασθεί από κοινού η εξέλιξη της συνεργασίας με το μηχανισμό στήριξης, ιδίως σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.

Επίσης, κατά τη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, έγινε λεπτομερής αναφορά στην καλή συνεργασία με την «task force», για την πορεία του σχεδίου νόμου που αφορά το επιτελικό κράτος και που σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: