Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Kαι η Άννα θα είναι υποψήφια...









Kαι η Άννα θα είναι υποψήφια...
Το ΠΑΣΟΚ συρρικνώνεται, οι επίδοξοι ηγέτες του όμως αυξάνονται και πληθύνονται. Η υποψηφιότητα του Βενιζέλου για την ηγεσία θεωρείται δεδομένη και το ίδιο ισχύει και για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Η Λούκα Κατσέλη άφησε πρόσφατα να φανεί η πρόθεση της, να διεκδικήσει την ηγεσία εξ’ ονόματος της κοινωνικής πτέρυγας. Ενδεχομένως ο ίδιος ο Γιώργος να το ξανασκεφτεί.

Ούτως ή άλλως, η πρόθεση του να αποσυρθεί τελούσε υπό την αίρεση, ότι η πρόταση του θα γινόταν δεκτή. Από τι στιγμή που κάτι τέτοιο δεν φαίνεται, όλα είναι ανοικτά για το Γιώργο, ακόμα και να αναιρέσει όσα είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο και να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία.

Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει τη στάση της η Άννα Διαμαντοπούλου. Η σημαντικότερη εσωκομματική εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ ήταν η διάλυση της τρόικας, ορατή μετά το πολιτικό συμβούλιο όπου τα μέλη της δεν έκριναν σκόπιμο ούτε να συναντηθούν μεταξύ τους. Η προσέγγιση του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη δεν έγινε καθόλου καλά δεκτή από τα υπόλοιπα μέλη της τρόικας. Ο Γιάννης Ραγκούσης έχει πάρει αποστάσεις από όλους τελευταία – και από τον Ανδρέα Λοβέρδο παρ’ ότι πόνταρε στη συμμαχία μαζί του για να έχει ελπίδες στην Β Αθήνας. Όσο για τον Ηλία Μόσιαλο, αυτός έχει εξαφανιστεί.

Παρά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις, η κ. Διαμαντοπούλου σκέφτεται θετικά να θέσει υποψηφιότητα, καθώς θεωρεί ότι η συνεννόηση με το Λοβέρδο δεν είναι εφικτή. Στις συναντήσεις τους άλλωστε δεν βγήκε κάτι ουσιαστικό και δεν λύθηκε το θέμα του ποιος θα ηγηθεί της τρόικας. Η κ. Διαμαντοπούλου πιστεύει άλλωστε, ότι ο Λοβέρδος ενδεχομένως να έχει εναλλακτική στρατηγική, δηλαδή να αφήσει το Βενιζέλο να πάρει τώρα την ηγεσία για να τον αμφισβητήσει μετά την ήττα.

Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Άννας αποτελεί μια πολεμική διέξοδο για τους εναπομείναντες εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ, και γι’ αυτό στο παρασκήνιο γίνονται έντονες διεργασίες, τόσο από βουλευτές του εκσυγχρονιστικού στρατοπέδου (πάνω από 10 λέγεται ότι εισηγούνται στην κ. Διαμαντοπούλου να θέσει υποψηφιότητα), όσο και από εξέχοντα στελέχη του χώρου που δεν είναι στο κόμμα σήμερα, όπως ο Γ. Φλωρίδης και ο Αλ. Παπαδόπουλος.

Το σκεπτικό είναι πως ακόμα κι’ αν δεν καταφέρει να «χτυπήσει» την νίκη, η ομάδα θα έχει καταγράψει τη ισχύ της και θα αποτελεί έναν ισχυρό πυρήνα για τις διεργασίες της επόμενης μέρας, που δεν αναμένονται ομαλές, ακόμα και η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ θεωρείται αναμενόμενη. Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι τυχαίο, ότι η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε στην τελευταία συνέντευξη της για την ανάγκη αυτοδιάλυσης και ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ, μια προοπτική με την οποία δεν συμφωνούν ούτε ο κ. Βενιζέλος ούτε ο κ. Λοβέρδος.

Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: