Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Την ενοικίαση της Ακρόπολης σε ιδιώτες ζητά ο Γιακουμάτος ...



Την ενοικίαση της Ακρόπολης και άλλων αρχαιολογικών χώρων από ιδιώτες πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία, μιλώντας στο Βήμα 99,5.

«Αντί να... κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνο. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος.

Αναφερόμενος στο αν η πρόταση αυτή είναι ταπεινωτική για την Ελλάδα, ο κ. Γιακουμάτος υποστήριξε ότι ταπεινωτικό είναι η ζητιανιά χρημάτων από το εξωτερικό ή να έρχεται ο Κινέζος να δει την Ακρόπολη και να την βρίσκει κλειστή.

«Είναι προτιμότερο αντί να είναι η Ακρόπολη κλειστή από απεργίες να ενοικιασθεί σε ιδιώτες. Βεβαίως υπό την εποπτεία του κράτους. Έτσι θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα το κράτος, θα αυξηθεί ο τουρισμός και η Ακρόπολη θα παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο. Δεν κατάλαβα; Εάν την ενοικιάσουμε την Ακρόπολη, θα φύγει από τη θέση της; Οι Γάλλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς που ενοικιάζουν τις Βερσαλίες;», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τέλος, απαντώντας σε πιθανές επικρίσεις και αντιρρήσεις που θα υπάρξουν, ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε ότι «να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας».
voria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: