Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η ΝΔ μετά τη συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά

«Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων»


Ο κ. Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Σε μία τυπική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται απλώς ότι υπήρξε «ενημέρωση» και «ανταλλαγή απόψεων», περιορίστηκε η Νέα Δημοκρατία μετά τη μακρά συνάντηση, διάρκειας μιάμισης ώρας, του κ. Αντώνη Σαμαρά με τον κ. Λουκά Παπαδήμο, με την οποία ξεκίνησε ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, εν όψει της άφιξης της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας εν όψει της άφιξης της τρόικας στην χώρα μας. Για τα θέματα αυτά ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση Σαμαρά - Παπαδήμου, τέθηκαν όλα τα θέματα. Σε ό,τι αφορά στο «καυτό» ζήτημα των απαιτήσεων της τρόικας για μείωση του μισθολογικού κόστους, ο πρόεδρος της ΝΔ φάνηκε διατεθειμένος να αποδεχθεί μία ρύθμιση, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων και όχι με μονομερή νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης.

Εκτενής συζήτηση έγινε για την πορεία του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI), ενώ φαίνεται να υπάρχει συμφωνία ώστε το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο κλείνουν οι κλείνουν οι εκκρεμότητες των υπουργείων εν όψει της άφιξης του κλιμακίου της τρόικας, θα κατατεθεί με τη διαδικασία του «επείγοντος» και όχι του «κατεπείγοντος», ώστε να υπάρχει περιθώριο συζήτησης στη Βουλή.

Πριν από τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον πρωθυπουργό, στη λεωφόρο Συγγρού πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά με θέμα τις οικονομικές εξελίξεις. Συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μουρμούρας, ο σύμβουλος του προέδρου Χρύσανθος Λαζαρίδης και οι τομεάρχες Κωστής Χατζηδάκης, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης.

Το Σάββατο το ραντεβού με Παπανδρέου


Τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ θα ακολουθήσει αντίστοιχο ραντεβού του κ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη την Τρίτη, στις 6:00 μ.μ. ενώ η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου έκλεισε για το Σάββατο.

Ο κ. Παπαδήμος είχε φορτωμένο πρόγραμμα μέσα στην εβδομάδα και δεν υπήρχε περιθώριο να προγραμματιστεί νωρίτερα η συνάντηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος λείπει στο εξωτερικό, θα επιστρέψει την Παρασκευή για τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Εξάλλου το Σάββατο το μεσημέρι ξεκινά και η διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την πρόταση περί διαρχίας που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και για το αν ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί πριν ή μετά τις εκλογές.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: