Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Θα καταθέσουν ως μάρτυρες τα πρόσωπα που κατονομάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Έδωσαν νέες διευκρινίσεις

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης (Δ) και Σπύρος Μουζακίτης (Α) φεύγουν στον Άρειο Πάγο
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης (Δ) και Σπύρος Μουζακίτης (Α) φεύγουν στον Άρειο Πάγο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Νέες διευκρινίσεις σχετικά με τις αναφορές τους περί παρενοχλήσεων που δέχτηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους έδωσαν τη Δευτέρα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Οι κ.κ. Μουζακίτης και Πεπόνης είχαν καταθέσει και σχετικά υπομνήματα την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς κατονόμασαν όχι παραπάνω από πέντε πρόσωπα, εκ των οποίων «υπηρεσιακοί, και μη, παράγοντες υπουργείου» και έναν συνάδελφό τους, ανώτερο δικαστικό λειτουργό, περιοριζόμενοι στα περιστατικά, χωρίς να προχωρήσουν σε αξιολογήσεις.

Με άλλα λόγια, οι δύο δικαστές δεν ανέφεραν αν οι συστάσεις που τους έγιναν αποτελούν παρέμβαση στο έργο τους, ή πολύ περισσότερο πίεση για να κατευθύνουν την δικαστική έρευνα σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, ο αντεισαγγελέας κ. Μακρής θα αξιολογήσει τα υπομνήματα των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, όσο και τις προφορικές διευκρινίσεις που έδωσαν, θα καλέσει τις επόμενες ημέρες τα πρόσωπα που κατονομάζουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, προκειμένου να καταθέσουν ενόρκως ως μάρτυρες και θα αποφασίσει, πιθανώς εντός της εβδομάδας για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς παρέμειναν στο γραφείο του κ. Μακρή επί δύο ώρες και στη συνέχεια, παρουσία γραμματέως, έδωσαν ο καθένας ξεχωριστά γραπτές εξηγήσεις.

Κατά την αποχώρησή τους από το δικαστικό μέγαρο, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης δήλωσαν ότι έδωσαν τις «δέουσες διευκρινίσεις και ουδέν έτερον». Από την πλευρά του ο κ. Μακρής είπε ότι θα μελετήσει όσα ανέφεραν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: