Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Όλοι οι κορυφαίοι μιλάνε με όλους και στον Γιώργο δεν βγαίνουν τα «κουκιά»









Όλοι οι κορυφαίοι μιλάνε με όλους και στον Γιώργο δεν βγαίνουν τα «κουκιά»
Πέντε ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όλοι (οι κορυφαίοι) μιλάνε με όλους, όλοι μετράνε τα «κουκιά» και το μέτρημα δεν βγαίνει στον Γιώργο.

Το Εθνικό Συμβούλιο, θα κληθεί να αποφασίσει αν ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να εκλεγεί πριν τις εκλογές (όπως θέλουν οι Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου, Σκανδαλίδης και πάει λέγοντας) ή μετά τις εκλογές και αφού προηγηθεί μια περίοδος διαρχίας, όπως προτείνει ο Γ. Παπανδρέου και συμφωνούν (μέχρι στιγμής) οι Πάγκαλος και Ρέππας.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο Γιώργος δήλωνε ότι θέλει να παραμείνει αρχηγός, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Οι «προεδρικοί» θα συσπειρωνόταν πολύ πιο εύκολα και όπως υπολογίζουν όσοι γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του Εθνικού Συμβουλίου, θα κέρδιζαν με ευκολία την ψηφοφορία. Όταν όμως ο Πρόεδρος δηλώνει ότι αποχωρεί, η συσπείρωση γίνεται ιδιαιτέρως δύσκολο εγχείρημα. Οι εθνικοσύμβουλοι, σκέφτονται περισσότερο με ποιον θα συνταχθούν για την επόμενη μέρα, παρά να κρατήσουν τον Γιώργο στην προεδρία για μερικούς ακόμα μήνες.

Το σκηνικό προδιαθέτει ότι ο Παπανδρέου θα αποχωρήσει νωρίτερα από τότε που επιθυμεί- πριν τις εκλογές. Και αυτό δρομολογεί αυτομάτως πυρετώδεις διεργασίες στα στρατόπεδα των «διαδόχων». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «όλοι μιλάνε με όλους» σε μια προσπάθεια διερεύνησης των προθέσεων και πιθανών συνεργασιών.

Το τριήμερο των Φώτων, ο Α. Λοβέρδος βρέθηκε στη Β. Ελλάδα, όπου κυριαρχεί λόγω εντοπιότητας η Βενιζέλος, ο οποίος- λέγεται ότι- ευχήθηκε στους περισσότερους Γιάννηδες που βρίσκονται στα κιτάπια του ΠΑΣΟΚ που μπόρεσε να εξασφαλίσει το επιτελείο του.

Ο Βενιζέλος έχει μιλήσει με τον Χρυσοχοΐδη και αρκετές φορές με την Άννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός Παιδείας, ανήκει στην ομάδα των «τεσσάρων» αλλά οι κακεντρεχείς δηλώνουν ότι δεν στοιχηματίζουν για την σταθερότητα των απόψεών της. Θυμίζουν δε ότι και το 2007 για Βενιζέλο πήγαινε και στον Γιώργο βρέθηκε μια εβδομάδα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές.

Άγνωστη παράμετρος παραμένει ο Χρήστος Παπουτσής. Θα σηματοδοτήσει εν πολλοίς την στάση των παπανδρεϊκών, αλλά μέχρι στιγμής κρατάει τα χαρτιά του κλειστά.

Τέσσερις και σήμερα μείναμε- όπως λένε και στον στρατό.


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: