Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Στα συμφωνημένα επιμένει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τις εσωκομματικές διαδικασίες

«Χωρίς καμία παρέκκλιση»


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί «χωρίς καμία παρέκκλιση» βάσει των διαδικασιών που έχουν αποφασιστεί στο Εθνικό Συμβούλιο για τις εσωτερικές εξελίξεις, όπως προκύπτει μετά τις συσκέψεις που είχε την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου με στελέχη του Κινήματος. Όλα τα άλλα θέματα, όπως αυτό των δηλώσεων του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που έχουν ενοχλήσει ιδιαιτέρως την ηγεσία του κόμματος, θα εξεταστούν μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.

Με φόντο την ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που αρνήθηκαν να ψηφίσουν την τροπολογία Λοβέρδου για τα φαρμακεία, αλλά και τις δηλώσεις στελεχών που ζητούν άμεση εκλογή αρχηγού κοινοβουλευτικής ομάδας, ο κ. Παπανδρέου, επιστρέφοντας από την Κόστα Ρίκα, είχε συναντήσεις με τον Φίλιππο Πετσάλνικο, τον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Έξαρχο, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Χρήστο Πρωτόπαπα και Πέτρο Ευθυμίου κ.ά. εν όψει μάλιστα της «εκρηκτικής», όπως αναμένεται, συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη.

Οι πληροφορίες, μετά τη σύσκεψη, ανέφεραν ότι το ΠΑΣΟΚ «επαναβεβαιώνει» τη θέση του ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και ότι το Κίνημα θα βαδίσει, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, για συντεταγμένη και οργανωμένη πορεία του Κινήματος, στις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί, χωρίς καμία παρέκκλιση.

Την ίδια στιγμή παρά την απόρριψη -από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνο Μπεγλίτη- της πρότασης του Κώστα Σκανδαλίδη για άμεση εκλογή αρχηγού Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δείχνουν να υποστηρίζουν τη λύση αυτή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μιλώντας στο Mega, υποστήριξε: «Η δική μου τοποθέτηση στη συνάντηση που είχα με τον κ. Παπανδρέου ήταν ότι όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν τελειώσει πριν τα Χριστούγεννα. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και τώρα βρισκόμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Και η απόφαση που έχει πάρει το ανοικτό συμβούλιο να πάμε σε ανοικτές διαδικασίες μέσα στο Μάρτιο, τις τρέμω, διότι πάνω σε αυτές τις διαδικασίες που είναι να γίνουν πράγματα που δεν φανταζόμαστε αυτή τη στιγμή.»

Από την πλευρά του ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης δήλωσε: «Η δική μου η άποψη πάντως είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Έπρεπε 'χθες' να είχαμε προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας».

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι οργισμένος από τη στάση του υπουργού Ανάπτυξης και να δέχεται εισηγήσεις να του ζητήσει να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού, ακόμα και να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνου Μπεγλίτη: «Αυτές οι δηλώσεις δεν προσβάλλουν μόνον την παράταξή μας. Προσβάλλουν και τον ελληνικό λαό, που έκανε σημαντικές θυσίες για τη χώρα. Υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που πρέπει, άμεσα, να λυθεί. Και θα λυθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: