Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σύσκεψη Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ εν μέσω της εσωκομματικής κρίσης

Εισηγήσεις για διαγραφή Χρυσοχοΐδη


Ο Γ. Παπανδρέου πρόκειται να ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να τίθεται σε αμφισβήτηση η συνοχή της ΚΟ και πολύ περισσότερο να διακυβεύεται το έργο της κυβέρνησης
Ο Γ. Παπανδρέου πρόκειται να ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να τίθεται σε αμφισβήτηση η συνοχή της ΚΟ και πολύ περισσότερο να διακυβεύεται το έργο της κυβέρνησης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σύσκεψη με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο τη στάση του Κινήματος στη Βουλή και στις κρίσιμες ψηφοφορίες που προγραμματίζονται, έχει συγκαλέσει για σήμερα, Παρασκευή, ο Γ.Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορεί να τίθεται σε αμφισβήτηση η συνοχή της ΚΟ και πολύ περισσότερο να διακυβεύεται το έργο της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση έχουν κληθεί να πάρουν μέρος ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Εξαρχος, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Χρήστος Πρωτόπαπας και Πέτρος Ευθυμίου, ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Μπεγλίτης καθώς και οι στενοί συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου.

Κατά τη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των δηλώσεων του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Γ.Παπανδρέου να είναι οργισμένος από τη στάση του υπουργού Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο Γ.Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις να του ζητήσει να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού, ακόμα και να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος μίλησε για προσβλητικές δηλώσεις και για σοβαρό πολιτικό ζήτημα, το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα.

«Οι συνεχείς δηλώσεις του κ.Χρυσοχοίδη δεν αφορούν μόνον τον ίδιο και την ευθύνη που πρέπει να αναλάβει ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου την τελευταία διετία. Αφορούν, επίσης, το σύνολο των μελών της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που προσπάθησαν με γενναιότητα και σε αντίξοες συνθήκες να αποτρέψουν την κατάρρευση της χώρας και να υπερασπισθούν ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο.

» Αυτές οι δηλώσεις δεν προσβάλλουν μόνον την παράταξή μας. Προσβάλλουν και τον ελληνικό λαό, που έκανε σημαντικές θυσίες για τη χώρα. Υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που πρέπει, άμεσα, να λυθεί. Και θα λυθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε.

«Προκειμένου να υπάρχουμε, λαϊκίζουμε»

«Έχουμε έλλειψη εμπιστοσύνης ακόμα και στη στοιχειώδη κατεύθυνση που πρέπει να πάρουμε αυτή τη στιγμή. Πήραμε κάποιες αποφάσεις, οι οποίες φρέναραν εκεί ακριβώς που έπρεπε να αποδείξουμε το στίγμα μας, τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι ένα κυρίαρχο έλλειμμά μας. Προκειμένου να υπάρχουμε λαϊκίζουμε» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων «απογοητευτικά», σημειώνοντας ότι τα ευρήματα των ερευνών δείχνουν πως οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στα περισσότερα πολιτικά κόμματα.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο, ο κ. Οικονόμου είπε: «Νομίζουν ότι θα επανεφεύρουν το πολιτικό τους στίγμα αυτομαστιγώμενοι; Είναι βέβαιο ότι αδικούν τους εαυτός τους, την πορεία τους και την πορεία της παράταξής μας».

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάει με συντεταγμένο τρόπο σε αλλαγή ηγεσίας, ενώ στις πληροφορίες ότι υπάρχουν προτάσεις για ανατροπή του Γ.Παπανδρέου διερωτήθηκε «γιατί οι επίδοξοι αρχηγοί δεν παρουσίασαν ξεκάθαρα την άποψή τους στο πρόσφατο Εθνικό Συμβούλιο, αλλά επέλεξαν να παίξουν σύστημα Ρεχάγκελ, άμυνα;».

Τέλος, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι οι πολιτικές του Γ.Παπανδρέου έχουν ολοκληρωθεί και έχουν κριθεί στη συνείδηση του κόσμου.

* Να σημειωθεί ότι αργότερα την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φίλιππο Σαχινίδη, με τους οποίους θα συζητήσει τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: