Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Απολύσεις στο Δημόσιο έχει ζητήσει η τρόικα, επιβεβαιώνει ο Π.Καψής

Στόχος ο εξορθολογισμός του δημόσιου τομέα


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Επιβεβαιώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής ότι η τρόικα έχει ζητήσει εξορθολογισμό και απολύσεις στο Δημόσιο, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής, μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου των απαιτήσεων της τρόικας, εν όψει της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης, ύψους 130 δισ. ευρώ.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Π.Καψής συνέδεσε το ζήτημα των απολύσεων με την αξιολόγηση του προσωπικού και των φορέων του Δημοσίου.

Όσον αφορά στη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, ο κ. Καψής επισήμανε πως αυτός ο αριθμός μπορεί να επιτευχθεί και μόνο από αποχωρήσεις και περιορισμό των προσλήψεων.

Στο 10σέλιδο κείμενο της τρόικας αναφέρεται ότι θα πρέπει να προχωρήσει:

  • υιοθέτηση αυστηρότερου συστήματος ελέγχου των προσλήψεων με βάση τον κανόνα «1 προς 5»
  • εφαρμογή προγράμματος στοχευμένων μειώσεων προσωπικού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 λιγότερων δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015
Σύμφωνα με το κείμενο της τρόικας, το πρόγραμμα θα δίνει ένα χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα περιλαμβάνεται ο προσδιορισμός της δομής της κυβέρνησης και ο προσδιορισμός των πλάνων για προσλήψεις ανά τμήμα, ώστε να επιτευχθεί ο συνολικός συμφωνηθείς στόχος (μέσω απολύσεων και φυσικής μείωσης του προσωπικού από συνταξιοδοτήσεις/παραιτήσεις).

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: