Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Νέα επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο



Στα λευκά έχουν ντυθεί τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές της χώρας με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για νέα επιδείνωση του καιρού από το αύριο Σάββατο, ένα σκηνικό που θα συνεχιστεί με ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες και την Κυριακή.

Σκηνικό παγετού στη Βόρεια Ελλάδα

Χιόνια, παγετός και… ελεύθερη πτώση υδραργύρου παρατηρείται σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα με τα περισσότερα προβλήματα να παρατηρούνται ως είθισται στη Δυτική Μακεδονία, όπου στο επαρχιακό δίκτυο απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Μέσα στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στους γύρω νομούς το θερμόμετρο βρίσκεται υπό του μηδενός.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Τροχαία οι δρόμοι του επαρχιακού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα όπου κρίνεται απαραίτητη η χρήση αλυσίδων για τους οδηγούς που κινούνται εκεί είναι οι εξής: Στο νόμο Σερρών, στους επαρχιακούς δρόμους Σερρών - Λαϊλιά (από το 22ο χλμ.), Σερρών - 'Ανω Βροντού (από το 15ο χλμ.) και Σερρών - Αγκίστρου (από το 45 ο χλμ.).

Στη Δυτική Μακεδονία από Φλώρινα προς Καστοριά, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, αλλά και στον επαρχιακό δρόμο Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Όλα... άσπρα στην Ορεινή Ηλεία!

Στα λευκά είναι από το βράδυ της Πέμπτης η ορεινή Ηλεία χωρίς βέβαια να εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Το μοναδικό πρόβλημα -που αντιμετωπίζεται- είναι στους μαχαλάδες της Δίβρης αφού η μορφολογία του εδάφους και οι στενοί δρόμοι δεν επιτρέπουν στα μηχανήματα και τα συνεργεία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που εργάζονται από χθες πυρετωδώς να επέμβουν (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Κρύο και χιόνια στα ορεινά της Αχαΐας

Στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά του νομού Αχαΐας και η κυκλοφορία λόγω του παγετού διεξάγεται με δυσχέρεια. Συγκεκριμένα τα σημεία είναι τα εξής:

Καλάβρυτα - Διακοπτό μέσω Μεγάλου Σπηλαίου

Καλάβρυτα - Πάτρα μέσω Χαλανδρίτσας

Καλάβρυτα - Χιονοδρομικό Κέντρο

Καλάβρυτα - Αίγιο μέσω Πτέρης (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Χιόνι και κρύο στη Μαγνησία


Χιόνι και κρύο προβλέπονται στη Μαγνησία από το Σάββατο και τις επόμενες ημέρες, με πιθανότητα να υπάρξουν χιονόνερο και βροχές στα πεδινά, σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης» (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Στα λευκά ο βόρειος Έβρος

Χιόνια έφεραν οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στον Έβρο, ενώ τα επόμενα 24ωρα, οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο για θερμοκρασίες υπό του μηδενός και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Έτσι, χθες, άσπρη μέρα είδαν οι κάτοικοι του κεντρικού και βόρειου Έβρου, με το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα να έχουν ντυθεί στα λευκά, προσφέροντας ένα διαφορετικό σκηνικό στους κατοίκους. Νωρίς το απόγευμα, χιόνια άρχισαν να πέφτουν και στο Σουφλί και το Τυχερό. Οι μετακινήσεις στους οδικούς άξονες της περιοχής γίνονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά με τη δέουσα προσοχή από τους οδηγούς, παρουσία και συνδρομή εκχιονιστικών μηχανημάτων.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: