Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Κατακόρυφη πτώση του υδράργυρου προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Στην «κατάψυξη» η χώρα


Ο ολικός παγετός σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας έχει προκαλέσει καταστροφές και στις καλλιέργειες
Ο ολικός παγετός σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας έχει προκαλέσει καταστροφές και στις καλλιέργειες (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα επόμενα 24ωρα, ενώ ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση από τη Δευτέρα. Σήμερα, Παρασκευή, η θερμοκρασία στην Αττική δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 4 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις και φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο στη Χαλκιδική. Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, στα βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στα νότια αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αρχικά νεφώσεις με βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει του 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Σάββατο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και στα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: