Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αναζητούνται 108 βουλευτες από Μαξίμου και Παπαδήμο









Αναζητούνται 108 βουλευτες από Μαξίμου και Παπαδήμο
Το πρώτο εμπόδιο πέρασε ανώδυνα. 42 υπουργοί έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από τη δανειακή σύμβαση. Ο Παπαδήμος μπορεί να πιθανολογεί με ασφάλεια, ότι στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο ξεκινάει με 43 ψήφους, όσοι είναι δηλαδή οι μη εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί συν τους δύο πρώην του ΛΑΟΣ, δηλαδή Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη. Του λείπουν ακόμα 108.

Το κλου της ιστορίας ήταν η συνάντηση Παπαδήμου-Παπουτσή στο περιθώριο της συνεδρίασης που έβαλε φωτιά στα τόπια, καθώς τα κλονισμένα νεύρα υπουργών και δημοσιογράφων άρχισαν να πλάθουν σενάρια αντικατάστασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μέσα στη νύχτα, με αφορμή την δριμύτατη αντίθεση που εξέφρασε στις πρακτικές της τρόικας όταν πήρε το λόγο στο υπουργικό συμβούλιο. Κάποιοι έλεγαν μάλιστα, ότι ο Παπουτσής δεν υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση.

Τίποτε από αυτά δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Πράγματι, η ομιλία Παπουτσή ήταν μια δριμεία επίθεση στην τρόικα και μια κοινωνική πλατφόρμα ταυτόχρονα. Τη δανειακή σύμβαση όμως την υπέγραψε. Και η συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό είχε άλλη αιτία, την διάχυτη ανησυχία που υπάρχει στο Μαξίμου και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τυχόν επεισόδια στις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες που αναμένεται να εκδηλωθούν όλη την εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τα άλλα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εξελίχθηκε ομαλά. Στην εισήγηση του ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέφερε το διακαή του πόθο για συγχώνευση του Υγείας με το Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ ο Δ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την υπερηφάνεια του που είναι μέλος μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού. Ωστόσο η αγωνία όλων αφορούσε στην ψηφοφορία. Όλοι οι υπουργοί ζήτησαν μάλιστα από τον Παπαδήμο να κάνει δημόσια δήλωση και να απευθυνθεί στο λαό, κάτι που ο Πρωθυπουργός θα κάνει σήμερα το απόγευμα.

Αυτή ήταν μάλλον το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο με αυτή τη σύνθεση, είτε γιατί οι υπόλοιποι 108 δεν θα βρεθούν (μάλλον απίθανο αν βάλει κομματική πειθαρχία ο Σαμαράς) είτε γιατί θα ακολουθήσει ανασχηματισμός. Μάλλον τη Δευτέρα, τότε είπε ο Καψής ότι θα πληρωθούν οι κενές θέσεις…


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: