Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μήνυμα του πρωθυπουργού προς τον λαό πριν την ψήφιση των σκληρών μέτρων...



Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό για τις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα πρόκειται να απευθύνει το Σάββατο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νόμου για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI).
Ενδεικτικά όσων θα πει απόψε ο πρωθυπουργός είναι και...

όσα διεμήνυσε στους υπουργούς του το βράδυ της Παρασκευής: «η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε» και ότι κάθε άλλη εξέλιξη από την έγκριση του νέου οικονομικού προγράμματος θα είναι «καταστροφική».

Απευθυνόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι είναι σαφές πως «δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης» και ότι «είναι αυτονόητο πως όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση».

«Η χρεοκοπία της Ελλάδας ωστόσο δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε. Τις συνέπειες θα τις πληρώσει η χώρα πανάκριβα, και ιδιαίτερα όσοι παλεύουν σήμερα να τα βγάλουν πέρα σε μια δύσκολη πραγματικότητα».

Η συζήτηση στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση θα ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Την Κυριακή θα τεθεί σε ψηφοφορία από την Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει αργότερα, σε διάστημα 15-20 ημερών, με σχετικό εφαρμοστικό νόμο, όπως έγινε μετά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: