Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Νέο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα

Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Συνεχίζονται και σήμερα, Σάββατο, οι κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων ενάντια στα νέα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο με την τρόικα. Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην Ομόνοια (11 π.μ.) και σε πολλές περιοχές της Αθήνας, αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πλην του ΗΣΑΠ που θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, κανονικά οι αεροπορικές πτήσεις.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα κορυφωθούν την Κυριακή -ημέρα ψήφισης του νέου μνημονίου από τη Βουλή. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, την ίδια ώρα.

Υπό το φόβο επεισοδίων, πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός.


Την Παρασκευή, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ και διαδήλωσαν ειρηνικά στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας. Ωστόσο, οι συγκεντρώσεις διαλύθηκαν όταν έκαναν την εμφάνισή τους ομάδες κουκουλοφόρων, που άρχισαν να πετούν πέτρες, ξύλα και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο πολίτες και οκτώ αστυνομικοί, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές και έξι συλλήψεις για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Ποιοι μετέχουν στην απεργία

  • H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.
  • Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
  • Οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα.
  • Οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης.
  • Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
  • Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.
Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα καθήκοντά τους και σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Σε λευκή απεργία στις επιμέρους υποχρεώσεις τους, όπως η επίδοση δικογραφιών και η φύλαξη γηπέδων, καλεί τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία μάλιστα ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας.

Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και σήμερα, Σάββατο, το Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός.

Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί είναι ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Όσον αφορά στον ΟΑΣ Θεσσαλονίκης, θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες έχει κηρύξει στάση.

Πάντως, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι αεροπορικές πτήσεις, καθώς στις κινητοποιήσεις δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: