Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Βάσω Παπανδρέου: Δε λύνεται το πρόβλημα με αυτή τη σύμβαση









Βάσω Παπανδρέου: Δε λύνεται το πρόβλημα με αυτή τη σύμβαση
«Δεν πιστεύω με αυτή τη σύμβαση ότι λύνεται το πρόβλημα. Αντίθετα είναι η τελευταία δυνατότητα να διαπραγματευτούμε πραγματικά αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ. Φοβάμαι ότι δεχόμενοι το πρόγραμμα που μας επιβλήθηκε θα οδηγηθούμε στην έξοδο από το ευρώ όταν αυτό συμφέρει τους ευρωπαίους και θα έχουν δημιουργήσει τους μηχανισμούς και το τείχος ώστε να μην μεταδοθεί το πρόβλημα σε αυτούς».

Με αυτές τις επισημάνσεις η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Βάσω Παπανδρέου έκλεισε την τοποθέτηση της κατά την συζήτηση της νέας δανειακής σύμβασης στην αρμόδια επιτροπή.

Νωρίτερα, η κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αντίθεση "στο να δεχτούμε να συνεχιστεί μια πολιτική που μας επιβλήθηκε και είναι σε λάθος βάση".

Η κ. Παπανδρέου πάντως ανέφερε ότι ίσως για πρώτη φορά έγινε ουσιαστική και επίπονη διαπραγμάτευση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Τρόϊκα μετά όπως είπε και την μεγάλη προσπάθεια κυρίως του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών και βελτιώθηκαν ορισμένα θέματα.

«Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και μπορεί να χαρακτηριστεί ως πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Γιατί ένα πακέτο διάσωσης δεν μπορεί να οδηγεί σε διόγκωση του χρέους, να αναβάλλει απλώς τα προβλήματα και να επιβαρύνει περισσότερο τους πολίτες», πρόσθεσε η κ. Παπανδρέου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: