Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

«Μασάζ» στους βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από Παπανδρέου- Σαμαρά









«Μασάζ» στους βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από Παπανδρέου- Σαμαρά
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα νέα μέτρα, θα προσπαθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ, στις 4 το απόγευμα.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι το εγχείρημά του δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Οι βουλευτές- όπως έχει ενημερωθεί σχετικά, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και το κλίμα επιδεινώνεται από την κοινή διαπίστωση ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου μετράει μέρες και η χώρα οσονούπω οδηγείται σε προεκλογική περίοδο.

Η παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου παίζει και αυτή το ρόλο της. Αν δεν μπορεί να αντέξει τα μέτρα ένας υφυπουργός, γιατί να μπορέσει ένας βουλευτής;

Μέχρι στιγμής, εκείνοι οι οποίοι δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, χωρίς να χρειάζονται όλα…

Αντιθέτως πληθαίνουν όσοι δημοσιοποιούν την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν. Στους γνωστούς Μαγκούφη, Βουδούρη, Καρύδη, άρχισαν να προστίθενται και βουλευτές προερχόμενοι από τον συνδικαλιστικό χώρο.

Αν ο Γ. Παπανδρέου δεν αποφασίσει να επιβάλλει κομματική πειθαρχία, την ώρα που θα γίνεται η κρίσιμη ψηφοφορία, το πιθανότερο είναι ότι το εντευκτήριο της Βουλής θα είναι γεμάτο…

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Αντώνης Σαμαράς, έστω και αν οι φωνές διαφοροποίησης που έχουν καταγραφεί δεν είναι τόσο πολλές. Μέχρι στιγμής μόνον οι Γιακουμάτος και Σταμάτης έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι όσοι δηλώνουν ότι διαφωνούν και ο πρόεδρος της ΝΔ προσανατολίζεται να ζητήσει κομματική πειθαρχία για να μην εμφανιστεί σαν σκορποχώρι, όπως έχει ήδη εμφανιστεί το ΠΑΣΟΚ. Η ΚΟ της ΝΔ θα συνεδριάσει στις 8 το βράδυ.

Δύσκολη εποχή για Προέδρους…


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: