Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Εγκρίθηκε Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για τη μεταρρύθμιση του κράτους

Δημιουργείται Συμβούλιο Μεταρρύθμισης


(φωτ.αρχείου)
(φωτ.αρχείου) (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Το Υπουργικό Συμβούλιο έκανε την Παρασκευή ομόφωνα αποδεκτή ρύθμιση με την οποία δίνεται το έναυσμα για τη μεταρρύθμιση του κράτους.

Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, που συντάχθηκε σε συνεργασία με Γάλλους εμπειρογνώμονες, συγκροτείται Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, επικεφαλής του οποίου τίθεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενώ σε αυτό θα μετέχουν και τα εκάστοτε μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης που θα αναλάβει να «τρέξει» τα μέτρα για την αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, θα συνεπικουρείται από ειδική ομάδα στην οποία περιλαμβάνονται κυβερνητικά στελέχη, κρατικοί λειτουργοί, επιστημονικοί συνεργάτες και εμπειρογνώμονες με γνώση του αντικειμένου.

«Η Διοικητική Μεταρρύθμιση αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππας, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Έχουμε προχωρήσει στην εκπόνηση ενός Οδικού Χάρτη που περιλαμβάνει συγκεκριμένους στόχους, τις αντίστοιχες ενέργειες και δράσεις που απαιτούνται για την επίτευξή τους, καθώς και το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, εντός του οποίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί κάθε δράση».

Το σχέδιο αυτό βασίζεται σε πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν σε 7 πυλώνες, όπως είναι η δομή και τα όργανα του κράτους, η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η διαχείριση του προϋπολογισμού, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η Καλή Νομοθέτηση, η πάταξη της γραφειοκρατίας και τέλος η αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: