Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αγώνας ταχύτητας για να αποφευχθεί η χρεοκοπία

Καθοριστικές οι επόμενες 13 μέρες


(Φωτογραφία: Reuters )


Αθήνα
Σε αγώνα ταχύτητας θα πρέπει να επιδοθεί η Ελλάδα, αλλά και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις επόμενες 13 μέρες προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταληκτική ημερομηνία για την ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης προς τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) είναι η 23η Φεβρουαρίου, ημερομηνία που εάν χαθεί δεν θα καταστεί δυνατό η ελληνική κυβέρνηση να ανταλλάξει εγκαίρως τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο.

Στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές αναφέρθηκαν στα στενά περιθώρια χρόνου και ανάδειξαν την ανάγκη ταχύτατης διευθέτησης των εκκρεμοτήτων.

Έτσι, τα κοινοβούλια των 17 κρατών - μελών της ζώνης του ευρώ και οι εθνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να εγκρίνουν το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος, αλλά και το σχέδιο ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων το αργότερο έως τις 23 Φεβρουαρίου, που είναι η καταληκτική προθεσμία για την ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης προς τους ιδιώτες πιστωτές.

Σήμερα, Παρασκευή, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση στην γερμανική βουλή για την Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: