Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Προχωρά η δημιουργία Ταμείου για την αποπληρωμή των τόκων του ελληνικού χρέους

Θετική η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Το ζήτημα της αποπληρωμής του χρέους απευθείας από το εν λόγω Ταμείο, τέθηκε κατά τη συνάντηση του Eurogroup
Το ζήτημα της αποπληρωμής του χρέους απευθείας από το εν λόγω Ταμείο, τέθηκε κατά τη συνάντηση του Eurogroup (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στην υιοθέτηση της γαλλογερμανικής πρότασης για τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή των τόκων του ελληνικού χρέους προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αν και η συγκεκριμένη απόφαση απαιτεί την έγκριση της Συνόδου Κορυφής δεν αποκλείεται τελικά να περιληφθεί ως όρος στο κείμενο της δανειακής σύμβασης που θα έλθει την επόμενη Τετάρτη προς έγκριση στο Eurogroup.

O αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν δήλωσε χθες πως «εξετάζεται σοβαρά» το ενδεχόμενο υιοθέτησης της γαλλογερμανικής πρότασης.

Πρόθεση των Ευρωπαίων είναι στο πλαίσιο του δεύτερου μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός εγγύησης των τόκων του κεφαλαίου, ώστε μέρος των φορολογικών εσόδων ή των εισπράξεων από αποκρατικοποιήσεις να διοχετεύεται στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.

Κοινοτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν πως με τον λογαριασμό αυτό, η δημιουργία του οποίοι πλήττει ευθέως την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, θα εξασφαλισθούν οι δανειστές της χώρας και θα αποκλιμακωθούν οι πιέσεις στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: