Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Το νέο μνημόνιο δεν λύνει τα σοβαρά προβλήματα της Ελλάδας, εκτιμά η Pimco

Η δυστοκία της ΕΕ διογκώνει το πρόβλημα




Λος Αντζελες
Το νέο μνημόνιο στο οποίο συμφώνησαν η ελληνική κυβέρνηση και οι πολιτικοί αρχηγοί που την στηρίζουν δεν θα επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα της χώρας και θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ευρωπαϊκή κρίση, δήλωσε ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, επικεφαλής του μεγαλύτερου, παγκοσμίως, fund ομολόγων Pimco.

«Είναι εξαιρετικά απίθανο να οδηγήσει σε ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και νέες επενδύσεις» ανέφερε στο Bloomberg επισημαίνονται και το βαρύ πολιτικό κόστος που συνεπάγεται για τα κόμματα που την στήριξαν.

«Η συμφωνία αυτή είναι πολύ δύσκολο να πουληθεί όταν οι αρχηγοί, αυτοί που συμφώνησαν, θα πρέπει να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους τους» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Ελ-Εριάν η αργοπορία της Ευρώπης να βρει μια ικανοποιητική και αποτελεσματικά λύση, διογκώνει ακόμα περισσότερα τα προβλήματα διαιωνίζοντάς τα.

Όπως επισημαίνει η επίλυση της κατάστασης δεν μπορεί να πάρει άλλη αναβολή και να πάει παρακάτω.

«Κάθε φορά που προσπαθείς και περιμένεις, η χιονόμπαλα γίνεται μεγαλύτερη, τα προβλήματα γίνονται μεγαλύτερα και η δυναμική της κρίσης καθίσταται περισσότερο ανεξέλεγκτη» σημείωσε.

«Η Ευρώπη πρέπει να χτίσει ισχυρότερα τείχη προστασίας για να αποκρούσει την μετάδοση της κρίσης. Αν 'παραπατήσει' η Ελλάδα είναι αναπόφευκτη η μετάδοση της κρίσης».


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: