Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μεγαλώνει η πίεση, κωδικό-κωδικό ζητούν τις περικοπές οι δανειστές

Πήγε πίσω για τις 6 μ.μ. η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου


Σε θρίλερ εξελίσσεται η κατάρτιση της νέας δανειακής σύμβασης. Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ζήτησαν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο συγκεκρίμενα διαρθρωτικά, μόνιμα και μετρήσιμα μέτρα. Έθεσαν δε ως προαπαιτούμενο την ψήφισή τους από τη Βουλή, προκειμένου να αποφασίσει το Eurogroup - πιθανότατα την Τετάρτη - την έγκριση του δανείου

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Αποτέλεσμα είναι το υπουργικό να πηγαίνει πίσω από ώρα σε ώρα, παρασύροντας και τις συνεδριάσεις των ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στις οποίες η πίεση μεγαλώνει (διαβάστε εδώ σχετικά).

Η τελευταία ειδοποίηση για συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι για τις 6 μμ.

Οι δανειστές αρνούνται κάθε γενικόλογη δέσμευση. Θεωρούν πως ακόμη υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες από το Μνημόνιο 1, που δεν έγιναν πράξη από τις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν τους... κωδικούς που θα κοπούν! Για πάντα.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η σύνταξη του νέου μνημονίου μένει ανοιχτός και ο χρόνος της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα έχει λάβει δύο τελεσίγραφα: πρώτον, να έχει ψηφίσει και δεσμευτεί για τα πάντα μέχρι την Τετάρτη και να υλοποιήσει τα πάντα μέχρι τον Ιούνιο.

Μετά τον υφυπουργό Εργασίας, Γιάννη Κουτσούκο, που παραιτήθηκε από την κυβέρνηση και ανακοίνωσε πως δε θα ψηφίσει τις ρυθμίσεις της νέας δανειακής σύμβασης (διαβάστε εδώ) ακολούθησαν σήμερα κι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή ανεξάρτητοι.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Άρτας, Παύλος Στασινός, (διαβάστε εδώ) κατέθσε την έδρα του ενώ η Μιλένα Αποστολάκη εξέδωσε δισέλιδη ανακοίνωση με τους λόγους για τους οποίους θα καταψηφίσει τη σύμβαση। "Είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφισή της αποτρέπει τη χρεωκοπία της χώρας και για όλους αυτούς τους λόγους θα την καταψηφίσω στην επικείμενη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής" αναφέρει η ανεξάρτητη βουλευτής.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: