Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ο Καρατζαφέρης δεν ψηφίζει τη νέα δανειακή σύμβαση - Διαφωνούν Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης









Ο Καρατζαφέρης δεν ψηφίζει τη νέα δανειακή σύμβαση - Διαφωνούν Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης
Σύμφωνα με τις τελευταιές πληροφορίες, οι Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Αθανάσιος Πλεύρης σκέφτονται να υπερψηφίσουν την νέα δανειακή σύμβαση έστω και αν αυτό σημαίνει την αποχώρησή τους από το ΛΑ.ΟΣ. Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη του κ. Καρατζαφέρη τα στελέχη του ΛΑ.ΟΣ. που μετέχουν στην κυβέρνηση έθεσαν στη διάθεση του Λουκά Παπαδήμου τις παραιτήσεις τους. Τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. έχουν προκαλέσει κλυδωνισμούς στο κόμμα μιας και πολλά στελέχη εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις μεταξύ της νέας δανειακής σύμβασης και του πρώτου Μνημονίου, το οποίο ο κ. Καρατζαφέρης και η Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου διατυπώνεται η απορία για τον πραγματικό λόγο που οδήγησε στην απόφαση να μην ψηφιστεί παρά τη στήριξη που δίνεται στην κυβέρνηση Παπαδήμου.


Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ.

Με επίθεση κατά των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων άρχισε την συνεντευξή του ο κ. Καρατζαφέρης κατά την οποία παρουσίασε τις θέσεις του γύρω απο τις τελευταίες εξελίξεις στην προσπάθεια της χώρας να αντινετωπίσει την οικονομική κρίση. «Δεν μπορώ να ψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση. Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει τις δεσμεύσεις της 26ης Οκτωβρίου...», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης. «Εάν θελήσει ο πρωθυπουργός οι υπουργοί του ΛΑ.ΟΣ. θα μείνουν. Εγω τον Παπαδήμο, ως Παπαδήμο θα τον στηρίξω».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει εκτός Ε.Ε, μπορεί όμως να κάνει εκτός γερμανικής μπότας!», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συνέχισε λέγοντας ότι «η Γερμανία εξουσιάζει την Ευρώπη επείδη έχει φουσκωτο πορτοφόλι». Ο κ. Καρατζαφέρης είχε πριν... χαρακτηρίσει τον Πολ Τόμσεν «persona non grata» για την Ελλάδα!

«Δεν ανέχομαι τον ευτελισμό, δεν το επιτρέπω όσο και αν πεινάω. Μας έδιναν επίπλαστη ευδαιμονία και μας έπαιρναν εθνική κυριαρχία. Ο Έλληνας δεν μπορεί να είναι όμηρος και υπήκοος», τόνισε και συνέχισε να ασκεί δριμύτατη στο Βερολίνο κριτική, λέγοντας ότι το ίδιο (με τις χώρες-δορυφόρους του) έχει αντικαταστήσει τους θεσμούς και τις λειτουργίες της Ένωσης.

«Ο Γιούνκερ ήταν ο πιο συννενοήσιμος και ο πιο συμβατός. Έχει μεταμορφωθεί σε Σόιμπλε νούμερο 2» δήλωσε ο κ.Καρατζαφέρης.

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι ζητά τις ρητές διαβεβαιώσεις από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την ΤτΕ για το κατά πόσο το Μνημόνιο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και είναι σύννομα.
«Μου είπαν ότι χρειάζονται εβδομάδες για όλα αυτά. Οι φορείς θέλουν εβδομάδες και εμένα μου ζητούσαν να απαντήσω σε μία ώρα» συνέχισε.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμα ότι απευθύνθηκε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με επιστολές στους αρχηγούς των διαφόρων πολιτικών ομάδων, ενώ ήδη υπήρξε ανταπόκριση από τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών.

«Ζήτησα να πάει το θέμα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να ενημερωθεί όλη η ΕΕ για το συμβαίνει» εξήγησε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το πώς έκλεισε η λεγόμενη συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή την απόφαση να κοπούν δαπάνες από την άμυνα και τις δημόσιες επενδύσεις.

«Δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας. Αν πέσει η Ελλάδα, θα πέσει όλη η Ευρώπη» συνέχισε εξηγώντας ότι δεν θα μπορούσε να πτωχεύσει η Ελλάδα ενώ -επίκεινται εκλογές σε Γαλλία και ΗΠΑ.

«Ο δρόμος που μας προτείνουν δεν είναι σωστός. Εμείς θέλουμε και προτείνουμε πέντε χρόνια περίοδο χάριτος με ετήσιες δόσεις με επιτόκιο όσο της ΕΚΤ. Θα δουλέψει το φιλότιμο και το φρόνημα του Έλληνα και της πατρίδας.»

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η συναντήση του Γιώργου Καρατζαφέρη με τον Προέδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε ζητήσει ο ίδιος τη συνάντηση προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις απόψεις του γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, καθώς και για την περαιτέρω στάση του έναντι της κυβέρνησης. «Ποιος αέρας σας φέρνει εδώ;», τον ρώτησε ο κ. Παπούλιας, στην αρχή της συνάντησή τους.

«Αέρας με φέρνει», απαντησε ο κ. Καρατζαφέρης και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν είναι καλός ή θύελλα».Ο κ. Καρατζαφέρης παρέδωσε στον Πρόεδρο εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, την οποία -όπως είπε- τού την έδωσε ο πνευματικός του να την δώσει στον Πρόεδρο. «Λέτε να μας βοηθήσει;» ρώτησε ο κ. Παπούλιας. «Χρειαζόμαστε και τη βοήθεια του Θεού», απάντησε ο κ. Καρατζαφέρης.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: