Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

«Στροφή» Δασκαλόπουλου για τους μισθούς;

«Κόλαση η επιστροφή στη δραχμή»



Ως «στροφή» στην στάση του ΣΕΒ αναφορικά με το ζήτημα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να ερμηνευθεί η παρέμβαση του Δημήτρη Δασκαλόπουλου στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα.

Αν και έχει προηγηθεί η συμφωνία μεταξύ εργοδοτών και ΓΣΕΕ, έτσι ώστε να διατηρηθούν τα προβλεπόμενα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση για τους κατώτατους μισθούς, καθώς και για το 13ο και 14ο μισθό -και παρά και τη σχετική επιστολή που απέστειλαν οι κοινωνικοί εταίροι στον Λουκά Παπαδήμο- ο κ. Δασκαλόπουλος μιλάει τώρα για «μάχη, που πρέπει να δοθεί με σταθερότητα και αξιοπρέπεια», όταν η άτεγκτη στάση της Τρόικας στα αιτήματά της είναι ήδη γνωστή...

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου:

«Είναι η πιο κρίσιμη στιγμή μιας διαπραγμάτευσης, μιας μάχης που η χώρα πρέπει να δώσει με σταθερότητα και αξιοπρέπεια। Παράλληλα όμως, αισθάνομαι χρέος μου να υπογραμμίσω ότι μία χρεοκοπία θα καταδίκαζε τον τόπο σε μια εφιαλτική κατάσταση, την οποία ο πολύς κόσμος δεν μπορεί ούτε να φανταστεί. Η σκληρή πραγματικότητα, που σήμερα βιώνουμε, θα μας φαινόταν παράδεισος, αν βρεθούμε στην κόλαση της δραχμής».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: