Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Επίσπευση της εκλογής αρχηγού «βλέπει» το Πολιτικό Συμβούλιο

Νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα



Μπορεί να μην ανακοινώνεται τίποτα επισήμως, ωστόσο στο παρασκήνιο του ΠΑΣΟΚ οι διεργασίες τρέχουν ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου αρχηγού. Σχεδόν όλοι αντιλαμβάνονται τώρα ότι η 18η Μαρτίου, που έχει προσδιοριστεί ως ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, οδηγεί σε μία μακρά περίοδο φθοράς, που σε συνδυασμό με τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις για το μέλλον της χώρας, διαμορφώνουν μία εξαιρετικά προβληματική κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ, ένδειξη της οποίας είναι και η δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος.

Ήδη στην κοινοβουλευτική ομάδα, που συνεδρίασε την Πέμπτη, πολλά στελέχη ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών, ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Την προοπτική αυτή συζήτησε ο κ. Παπανδρέου και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος πάντως δεν πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, παρότι είναι δεδομένη η θέση του ότι οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο.

Το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος, όπου οι ισορροπίες μοιάζουν πλέον να αλλάζουν υπέρ της άποψης για ταχείες διαδικασίες, ιδίως μετά τη συμπόρευση του Ανδρέα Λοβέρδου με την υποψηφιότητα του κ। Βενιζέλου.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: