Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Βενιζελικοί προς Γιώργο: Σε… αλλάζουμε εδώ και τώρα ή βουλιάζουμε









Βενιζελικοί προς Γιώργο: Σε… αλλάζουμε εδώ και τώρα ή βουλιάζουμε
Παρά το γεγονός ότι το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε η εκλογή νέου προέδρου να γίνει τον Μάρτιο- κατά πάσα πιθανότητα στις 18 του μηνός, το θέμα επίσπευσης των διαδικασιών παραμένει ανοιχτό.


Το είπε ο Ευ. Βενιζέλος στον Γιώργο Παπανδρέου και αυτός… έκανε τον κινέζο για να απορρίψει το αίτημα λίγη ώρα αργότερα μιλώντας στην ΚΟ. «Έχω εκφραστεί για τις προσωπικές μου προθέσεις», είπε, συμπληρώνοντας ότι «αυτό δεν μου επιτρέπει να μην ασχοληθώ με τις ευθύνες μου, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύμφωνα με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ».

«Ας μη χαθούμε στα μικρά, στα ποσοστά, στις δημοσκοπήσεις χάνοντας το μεγάλο που είναι η μάχη να σώσουμε τη χώρα. Βάζουμε πρώτα την πατρίδα και μετά τις δικές μας δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες», πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά λίγη ώρα αργότερα, η Βάσω Παπανδρέου και ο Πέτρος Ευθυμίου έθεσαν θέμα επίσπευσης των διαδικασιών.

Οι υποστηρικτές του Ευ. Βενιζέλου- βλέπετε, μπορεί να βάζουν και αυτοί πρώτα τη σωτηρία της πατρίδας, αλλά φοβούνται- βάσιμα, πως όταν τελειώσει η προσπάθεια για το «μεγάλο»- η λέξη του Γιώργου, το ΠΑΣΟΚ θα έχει γίνει πολύ μικρό, σαν γκρουπούσκουλο ένα πράμα.

Ταυτοχρόνως φοβούνται ότι εάν η εκλογή νέου προέδρου γίνει στις 18 Μαρτίου, μπορεί και να μην προλάβουν. Να προκηρυχτούν δηλαδή εκλογές και αυτοί να τρέχουν να αλλάξουν πρόεδρο ή να πάνε στις κάλπες με τον Γιώργο λόγω… έλλειψης χρόνου.

Το ΠΑΣΟΚ βλέπετε, θα εκλέξει τον νέο πρόεδρό του από τη βάση. Όσο και αν η Βάσω Παπανδρέου και ο Μίμης Ανδρουλάκης μιλάνε για την αναγκαιότητα μιας υποψηφιότητας, όλοι γνωρίζουν ότι ο Βενιζέλος θα πάει στις κάλπες. Το «κοινωνικό» ΠΑΣΟΚ δεν θα του κάνει το κόμμα χάρισμα.

Μεταξύ μας, αυτό είναι και πιο δημοκρατικό. Το πρώτο μοιάζει με εκλογική διαδικασία στην… Κίνα του Μάο.

Γι αυτό λοιπόν και οι πιέσεις στον Γιώργο θα ενταθούν, με επιχείρημα κάτι σαν… σε αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Ορισμένοι λένε ότι (ο ΓΑΠ) το σκέφτεται. Ίδωμεν…


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: