Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Στον «αέρα» η συνεδρίαση του Eurogroup στις 6 Φεβρουαρίου

Εν αναμονή των αποφάσεων


Ενδεχομένως, η συνεδρίαση του Eurogroup να αναβληθεί για λίγες ημέρες, εώς ότου υπάρξει η τελική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα
Ενδεχομένως, η συνεδρίαση του Eurogroup να αναβληθεί για λίγες ημέρες, εώς ότου υπάρξει η τελική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στον «αέρα» είναι η συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, που θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τη συνάντηση, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κ. Γιούνκερ, ο επικεφαλής του Eurogroup ίσως ανακοινώσει το απόγευμα αν θα συγκληθεί το συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Γιούνκερ δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τη συνάντηση, προσέθεσε.

Η ακριβής ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup δεν είχε ξεκαθαρίσει επισήμως τις προηγούμενες ημέρες, ενώ οι δηλώσεις ορισμένων Ευρωπαίων αξιωματούχων ενέτειναν τη σύγχυση.

Ενδεχομένως, η συνεδρίαση του Eurogroup να αναβληθεί για λίγες ημέρες, εώς ότου υπάρξει η τελική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα.

«Δεν είναι βέβαιο αν θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Δευτέρα, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει πρόσκληση, ούτε έχει ανακοινωθεί (έκτακτο Eurogroup), ούτε έχει υπάρξει ειδοποίηση ότι θα διεξαχθεί τέτοια συνάντηση», είπε, σύμφωνα με το Reuters.

«Μια τέτοια συνάντηση θα είχε νόημα -αν έχει να κάνει με την Ελλάδα- μόνο αν έχουν διευθετηθεί όλα τα στοιχεία [...] Αυτό δεν έχει γίνει, έτσι δεν μπορούμε να μιλάμε για μια τέτοια συνάντηση», προσέθεσε.

Πάντως, η συνάντηση αναφέρεται στο πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στις 10 το πρωί (11 ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η συενδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (Euro Working Group) και ότι στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) θα ξεκινούσε η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας θα συναντηθούν στο Βερολίνο οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων χωρών της Ευρωζώνης με την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση («ΑΑΑ»), δηλαδή της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου, όπου και θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους για τη στάση που θα τηρήσουν για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: