Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόγραμμα Γιώργου Α. Παπανδρέου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 3:30 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος (Ιπποκράτους 22), με μέλη της πρωτοβουλίας «The Elders», και συγκεκριμένα την πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Gro Brundtland και τον πρώην ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας, Lakhdar Brahimi.

H πρωτοβουλία «The Elders» είναι μία ανεξάρτητη ομάδα επιφανών παγκόσμιων ηγετικών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, τους οποίους συγκέντρωσε ο Nelson Mandela (τον Ιούλιο 2007, με αφορμή τα 89 γενέθλιά του) και οι οποίοι προσφέρουν την συλλογική τους επιρροή και πείρα για να στηρίξουν την εμπέδωση της ειρήνης και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των κυριότερων προκλήσεων της ανθρωπότητας.

Η πρωτοβουλία των «The Elders» αποτελείται από πρώην αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και κατόχους του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, όπως ο Nelson Mandela, ο Jimmy Carter, ο Fernando Cardoso, η Mary Robinson, η Gro Brundtland, ο Lakhdar Brahimi, ο Desmond Tutu, ο Muhammad Yunus, ο Aung San Suu Kyi.

Οι «The Elders» δραστηριοποιούνται σε διάφορα παγκόσμια θέματα, όπως στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και το Κυπριακό.

Η αντιπροσωπεία των «The Elders» έρχεται από την Άγκυρα και θα μεταβεί μετά την Αθήνα, στην Κύπρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: