Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009


Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ

Οι δημοσκοπήσεις της Ν.Δ. που ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και όχι τόσο η απόφαση του αρχηγού να κόψει από τις λίστες όσους έβλαψαν το κόμμα, φαίνεται ότι θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των υποψηφίων για τα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Την αλλαγή του επικοινωνιακού επιτελείου αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ., που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή Την αλλαγή του επικοινωνιακού επιτελείου αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ., που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή Οπως κάθε κόμμα που χάνει την εξουσία έτσι και η Ν.Δ. έχει μια δυστοκία στην ανεύρεση νέων προσώπων. Φαίνεται να βρίσκει «μπετόν» στην κίνησή της να επιδιώξει μία μετεγγραφή από τον ΛΑΟΣ (ο Βορίδης που ακούστηκε το όνομά του γελάει) ώστε να ισοσκελίσει το καθημερινό «πηγαινέλα» πολιτευτών της Ν.Δ. στα γραφεία του Γ. Καρατζαφέρη.

Ο Κουμουτσάκος



Από χθες η Ν.Δ. ξήλωσε και το επικοινωνιακό σύστημα Βαγγέλη Αντώναρου και Φεβρωνίας Πατριανάκου. Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. ορίστηκε ο ευρωβουλευτής και πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος, ενώ διακόπηκε και το μπρίφινγκ μέχρι να γίνουν οι αλλαγές.

Ο Αντώναρος όμως φαίνεται να έχει εξασφαλίσει μια θέση στο Επικρατείας κάτω από τους Γ. Σουφλιά και Δ. Σιούφα. Παίζει επίσης το όνομα του διευθυντή της Ν.Δ. Μενέλαου Δασκαλάκη. Εφόσον το αποφασίσει, μία θέση έχει και η Μαριέττα Γιαννάκου αλλά ακόμη το σκέφτεται όπως είπε στην «Ε» στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Σουφλιάς ξαναβγήκε μπροστά χθες για να απαντήσει σε όσους αναρωτιούνται γιατί τα μέτρα που εξήγγειλε ο Καραμανλής στη ΔΕΘ δεν τα πήρε η κυβέρνηση πριν. «Η απάντηση είναι πάρθηκαν μέτρα, έγινε σημαντικό έργο από την κυβέρνηση και θετικά βήματα, αλλά όπως όλες οι χώρες με τη διεθνή οικονομική κρίση παίρνουν διάφορα μέτρα, όσα είναι αναγκαία, έτσι και η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παίρνει επιπλέον μέτρα» είπε. «Υπάρχει ένα άλλο ερώτημα. Είναι αναγκαία τα μέτρα; Θεωρώ ότι σχεδόν όλοι δέχονται ότι τα μέτρα είναι αναγκαία».

Αυτοί που φεύγουν

Μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις του Μ. Λιάπη που ήταν αμφίβολη η επανεκλογή του στη Β' Αθήνας, του Γ. Βουλγαράκη που πήρε το τελεσίγραφο από το Μαξίμου ότι είναι κομμένος και του Αριστοτέλη Παυλίδη που επίσης είναι κομμένος αλλά αρνείται να κάνει δήλωση, την απόφασή της να μην είναι ξανά υποψήφια ανακοίνωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, 75 χρόνων. Συμπλήρωσε 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Βουλή.

«Αισθάνομαι ότι ήλθε η ώρα να διευκολύνω την ανανέωση της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.» ανέφερε σε επιστολή της στον Κ. Καραμανλή. Εκείνος την ευχαρίστησε πλέκοντας το εγκώμιό της και χαρακτήρισε αυτήν την εκλογική μάχη ως την «κρισιμότερη μετά τη Μεταπολίτευση».

Τα νέα πρόσωπα

Στα νέα πρόσωπα είναι η δικηγόρος Ελίζα Βόζενμπεργκ που κατεβαίνει στην Α' Αθήνας όπως και ο αντιδήμαρχος Αθήνας Χρήστος Τεντόμας. Οι πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι εκείνη που σαρώνει στις δημοσκοπήσεις (έρχεται τρίτη μετά την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο) είναι η κόρη του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Αλεξία Εβερτ. Η υποψηφιότητά της όμως θα εξαρτηθεί από το αν ο Εβερτ επιμείνει να κρατήσει τη θέση του στο Επικρατείας και αν θα είναι ξανά υποψήφιος ο γαμπρός του Πέτρος Δούκας.

Η συνταγή που ακολουθεί η Ρηγίλλης είναι ότι αν ένας βουλευτής δεν εκλέγεται και ήταν και αντάρτης για παράδειγμα, θα μείνει εκτός. «Και θα σταλεί το μήνυμα ότι τιμωρείται η αντικομματική συμπεριφορά γιατί πριονίζει το κόμμα και δεν θα πάθει μεγάλη ζημιά η Ν.Δ., αφού η εκλογική του βάση είναι περιορισμένη» είπε κομματικό στέλεχος.

Ο Σ. Τσιτουρίδης (ομόλογα και εσωκομματική κριτική), ο Θ. Γιαννόπουλος (αντάρτης), ο Β. Μαγγίνας (υποθέσεις ανασφάλιστων Ινδών και βίλας με άδεια αναψυκτηρίου), ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (ακριβά υπουργικά ταξίδια) και ο Λ. Ζαγορίτης (τον κατηγορούσαν για την ήττα) εμφανίζονταν να έχουν πρόβλημα επανεκλογής πριν από την κήρυξη των πρόωρων εκλογών. Στις νέες μετρήσεις που ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες θα κριθεί το μέλλον πολλών στελεχών. Στα Δωδεκάνησα ερώτημα υπάρχει και για τον συνυποψήφιο του Παυλίδη Α. Καραμάριο (έκανε κίνηση με βουλευτές να στείλουν επιστολή στον πρωθυπουργό εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους και τους σταμάτησε ο Αγγέλου).
korai@enet.gr
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: